Renault Laguna: Inlaatbuis klep

Bouwjaar: 2001, Motorcode: 1900

Hallo collega`s, op deze renault zit in de inlaatbuis een klep die vacuum gestuurd wordt, wie kan mij vertellen wat de functie van deze klep is, hoe en wanneer deze in werking gaat ?

jos joersen

Geplaatst door jos joersen (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

.

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Deze klep wordt bediend bij het afzetten van de motor. Het doel is comfort verbeteren ( de motor schud niet bij het afzetten omdat de motor geen extra compressieslagen meer maakt) en doordat de motor niet schud bij het afzetten is de slijtage van het 2massa vliegwiel minder.

Speerpunt (0), 17 jaar geleden

Volgens mij sluit die gewoon de luchttoevoer af, waardoor de motor afslaat?

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Zonder klep kan je de motor heus wel afzetten hoor.

jos joersen (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi, er zat nog een verhaaltje aan vast, de klant was op vakanie naar Italie geweest, had daar een probleem gehad met iets anders. de monteur daar had het vacuumslangetje eraf gehaald om een of andere onduidelijke reden, maar de klant merkt geen verschil met of zonder vacuumslang, en hij kan inderdaad de motor gewoon afzetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.