Renault Scenic: Inspuitinsprobleem en emissie systeem controleren

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

De afgelopen twee maanden heeft onze auto al 6 keer in de garage gestaan.
In eerste instantie kreeg ik te maken met een inspuitinsprobleem gevolg de auto houdt in. De eerste twee keren heeft men het systeem gereset. De 3e en 4e keer heeft men de bobines vervangen. Klacht blijft!
Onieuw naar de garage en naar het uitlezen van deze storing bleek de gasklep of elektronica geintegreerd in de klep niet goed te werken. Resultaat een nieuw gashuis laten plaatsen. Bij nader inziens is het probleem nog steeds niet verholpen en nu blijkt dat er zelfs nog een storing bij is gekomen (emissiesysteem).
Wederom naar de garage en naar het uitlezen zit er volgens mij garagehouder nu een fout in het hoofdcomputer systeem, Dit schijnt een vrij dure (€ 600,00) reparatie te zijn.
Van mijn garagehouder krijg ik te horen dat deze storing vrij veel voorkomt en door Renault betaald wordt als de storing een code rood aangeeft. Maar aangezien alle storingen die ik tot op heden heb gehad een oranje kleur hebben kan ik dus niet bij Renault terecht!
Advies van mijn garagehouder door blijven rijden tot dat je een code rood krijgt. Zelf kan ik dat dus niet waarnemen en dat betekent dus, dat ik steeds terugmoet om de storing uit te lezen lezen, absurd.
Het volgende vraag ik mij af, klopt het nu wat mijn garagehouder mij heeft verteld of heb ik wellicht een andere storing als dat nu het geval is.
Wie kan mij adviseren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W.P. Bakker

Geplaatst door W.P. Bakker (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Yamdragstar (0), 15 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad, probeer de zoekfunctie eens op dit forum "inspuiting controleren", in mijn geval was het eerst een zwaar verontreinigde EGR klep, later kwam de storing terug, bleek toen de koel sensor te zijn. Deze is vervangen en heb verder geen problemen meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.