Renault Scenic: instrumentenpaneel valt uit en komt terug met 12.000km extra op

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.000cc

april 2006 gekocht met 65.000 km, dashboard valt af en toe uit, later pas opgevallen dat km. stand daarbij af en toe omhoog springt. Rijdt geen 5000km per jaar, stand tot vorige week 79.00 !! Gisteren weer uitval, stand nu ruim 91.000 km. Wie kent dit verschijnsel? Garage er ook mee aan het werk gezet, die gaan het paneel vervangen. Afspraak moet nog gemaakt. Maar ik baal dat mij km's door de neus worden geboord. Stand hoort nog geen 70.000 te zijn, nu dus 20.000 km mee afschrijvingskosten.....:-(

schutterke

Geplaatst door schutterke (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

linda.jacky (0), 17 jaar geleden

ik heb hetzelfde probleem met mijn laguna 2001.
dashboard valt uit bij de 1ste koude start smorgens ., auto rijdt wel gewoon.. ook plust hij af en toe kilometrs..
Heb er nu ook al 2000 gratis bij gekregen in 2 maanden tijd.
Wij zijn ook nog in onderhandeling over een nieuw in stumneten paneel................ 700 a 800 euro..
Wil je mij op de hoogte houden hoe het bij jou gaat.. je mag me ook mailen linda.jacky@hotmail.com

Gr linda

schutterke (0), 17 jaar geleden

Inmiddels bij ons ook weer 2000 km er bij. Garage heeft begrepen dat een breukje in een printplaat dergelijke gevolgen kan hebben. Dashboard-vervanging is enige remedie. Inderdaad kleine € 700,- ex BTW! Zonder snelheidsmeter komt ie de APK niet door, dus ik kan niet anders. Dashboard is besteld en inmiddels ook binnen, komende week wordt ie geplaatst.
Bijkomend probleem is het feit dat elke beurt/keuring de kilometerstand bij de NAP-instantie wordt gemeld. Mijn garage wil wel meewerken om de "juiste" kilometerstand te herprogrammeren, ook omdat onze beurt 8 januari j.l. was met de kilometerstand 78.000. Zij snappen ook dat 93.000 een extreme toename is. Maar terug naar een stand onder de 78.000 kan dus niet. Zal zo'n 80.000 worden...blijft dubbel pijn dus: extra km en extra kosten!
Overigens: wij kochten onze auto niet bij deze garage, maar bij een handelaar die uit Duitsland importeert, die geen enkele aansprakelijkheid aanvaard. Doe ik nooit meer, ik ga ze evt. zelf wel halen bij een duitse merkdealer, schijnt erg mee te vallen qua werk. Krijg je meteen de duitse service, als er wat is: gründlich!

Dank voor je reactie Linda

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

het komt veel voor bij geimporteerde duitse auto's dat er problemen zijn met het instrumenten paneel dit is veelal het gevolg van geknoei met km stand(wordt in duitsland niet geregistreerd) dus ben op je hoede.

schutterke (0), 17 jaar geleden

ik ging onderstaande reactie erbij plaatsen en lees de tekst van abc, ik geloof mij ogen niet!!

Heb overigens het idee dat erbij ons MEER EXTRA bijkomt, wanneer we MEER met uitgevallen dashboard rijden. Een voortdurend, maar onregelmatig geklik vanachter het dashboard, een soort kortsluiting, lijkt dan de teller op hol te brengen.
Heb overigens het vermoeden dat er met onze auto is geknoeid, waarbij de kilometerstand is teruggebracht en ons dashboard daarbij is beschadigd. Onze auto is van januari 2004, wij kochten hem april 2006 met 65.000km. Laat ie 2 maand hebben stilgestaand vóór mijn koop, dan had ie al een kleine 2 jaar gereden. Met zo'n 2 liter motor rijdt men rustig 60.000 per jaar, dus een theoretische 120.000 met die van ons is mogelijk. Echter, er zat een duits onderhoudsboekje bij met logische opbouw naar die 65.000km...tja, wat moet ik er van denken, het een heerlijke auto nog steeds, maar hij kost me klauwen met geld en veel frustratie.

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

probeer eens bij een dealer een uitdraai te vragen wat er allemaal geclaimt is tijdens de garantie periode dit wordt namelijk altijd opgeslagen met km stand

linda.jacky (0), 17 jaar geleden

vandaag weer 300 km erbij gekregen.........!!!!!!!
die van ons komt niet uit duitsland... onderhoudsboekje is oke.(?). verschillende garages hebben gestempeld...
Denk er toch aan om het dashboard op te sturen naar actronics.. ik hoor positieve everhalen.. maar hoe kom ik aan een instructie van het moteren..demoteren??
Is dat te doen...... ????

Heb ook af en toe een abs storing... icm SERV en handrem lampje.. er is 1 sensor vervangen, maar lampje brandde gister weer..vandaag niet..???????

IK HEB EEB SPOOKAUTO GEKOCHT! ;-)

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

bij de laguna gaan de panelen vaak stuk dus idd opsturen naar actronics.stuurkappen verwijderen en kap rond paneel losmaken zit geklemd daarna 1 schroef losdraaien om paneel eruit te halen.voor de abs toch maar een keer uitlezen kan van alles zijn

linda.jacky (0), 17 jaar geleden

update ! heb mijn paneel al weer terug( door garage op laten sturen) en storings vrij!!.(voor nu 4 dagen al!! jajaja).... nou ja, de ABS die is de ene dag wel aanwezig de andere niet...dus daar maar ff mee naar de dealer.....,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.