Renault Scenic: Startproblemen bij koude motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: F9Q-732

Hallo, ik heb hier een Renault Scenic staan die s'morgens bij het starten geen Voorgloeisignaal aangeeft op het dashbord.. Er staan ook geen spanning op de aansluitingdraden naar de gloeistiften toe..Heb de gloeistiften er voor de zekerheid wel uitgehaald en gecontroleerd maar die zijn gewoon in orde..Hierna heb ik het gloeirelais tegen het schutbord aan vervangen maar nog steeds geen voorgloeilampje op het dashbord..

Draai je een keer of 30 de contactsleutel om van aan naar uit , dan gaat het gloeilampje wel branden en slaat de motor ook gewoon aan..

Iemand enig idee??

Ramon1984

Geplaatst door Ramon1984 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan5047 (0) PRO, 17 jaar geleden

geen slechte verbinding in de bedrading of bij contactslot
je weet meten is weten kun je er geen schema van bemachtigen
succes jan

Ramon1984 (0) PRO, 17 jaar geleden

jah ik ben de computersignalen aant doormeten maar de spanning (v) is gewoon wel goed.. misschien een te hoge weerstand over de computer??
heb de vorige eigenaar gebeld en die vertelde dat hij dit probleem ook gehad heeft en toen de computer vervangen is.. Toen was het probleem weg.. Mja in 5 jaar tijd 2 keer de computer stuk???lijkt me beetje sterk..

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk dat je een probleem met je navoedingsrelais heb.
Is een microrelais onder de motorkap.
Of een draadbreuk naar het relais toe.

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=sjaak r]Ik denk dat je een probleem met je navoedingsrelais heb.
Is een microrelais onder de motorkap.
Of een draadbreuk naar het relais toe.[/quote]
Helemaal mee eens, komt wel eens voor.

Ramon1984 (0) PRO, 17 jaar geleden

Euh maareh dat microrelais he.. Zitten er 3 bij elkaar , zijn die kleine zwarte neem ik aan..En er zitten 3 normale relais ernaast..heb voor alle zekerheid ook de koelvloeistoftemperatuurmeter vervangen.. Maar dit heeft geen oplossing geboden.Het ergste van dit alles is dat de klant een zaterdag naar de Ardennen op vakantie wilt gaan en ik even niet meer voor 100% weet wat wijsheid is op dit moment..Bij de renault dealer zelf wisten ze met deze storing dus ook geen raad.. En wat ik dus ook niet begrijp is : waarom hebben ze toen dezelfde klacht gehad en daarop de computer vervangen en het probleem verholpen was.. heb alle draden doorgemeten , geen onderbreking of niets te vinden.Alleen vanuit de computer geeft hij geen signaal..

Dringend hulp nodig bij deze !

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Als het voorgloeilampje niet brandt kun je al de drie relais wel doorverbinden en dan kijken of het goed is.
Dan 1 voor 1 uitsluiten. Het zijn idd die kleine zwarte relais.

geert3496 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kontroleer zekering 11 deze zorgt voor de voeding van de regelmodule gloeikaarsen motor en verwarming.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.