Renault Scenic: scenic start niet meer!

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Helaas weer een bericht ,heb je alles gehad start de auto niet meer.Lijkt of de startonderbreker er op blijft staan!.startmotordraait wel accu oke .heb geen spanning op bougies!!??injectoren werken wel volgens Wegenwacht maar snappen er verder ook niets van hij (wegenwacht)kon de computer niet uit lezen!
Is er iemand bekend met dit probleem??

(en ja ik weet het moest de auto verkopen,maar helaas geen gegadigde daarvoor en nu natuurlijk helemaal niet nu die niet start,ach ja na alles vernieuwd te hebben heb je eigenlijk een nieuwe auto iemand belangstelling??

met vriendelijke groet Iwan

eone

Geplaatst door eone (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

18 Reacties

edgo (0), 17 jaar geleden

Als ik het goed heb zit er op een scenic een botsschakelaar,als deze om de één of andere reden is ingeschakeld dan kun je starten wel vergeten.Ik weet alleen niet zo waar die zit,dus zoek dit even op in je boekje(mannual)van de auto. btw ik rijd ook een scenic1.6e en raar maar waar, ik ben er zeer over te spreken!

Succes, Edwin

eone (0), 17 jaar geleden

Hoi ik ben blij voor je dat jij nooit problemen hebt met de scenic had ik ook wel willen hebbben.Wat je nu bedoelt de schakkelaar heeft dat niet met de LpG instalatie te maken????kan in mijn papieren geen schakkelaar vinden iemand anders misschien??
gr Iwan

eone (0), 17 jaar geleden

Maareh by the way zou zo,n crash schakkelaar niet juist moeten zorgen voor een brandstof stop?? dit werkt wel ik heb geen ontstekking en geen spanning op bougies iemand een idee???

320 (0), 17 jaar geleden

bobine problemen?

eone (0), 17 jaar geleden

[quote=320]bobine problemen?[/quote]
ANWB (wegenwacht) zegt dat het de boordcomputer moet/kan zijn!

de auto word een dezer dagen uitgelezen maar kan dat wel als de boordcomputer kapot zou zijn???

ik heb wel last van een hoop gevonk gehad voor dat hij niet meer weer wou starten,maar waarom ik nou geen spaninng meer heb alles doet het behalvestarten(spanning) wat bedoel je met bobine problemen??

320 (0), 17 jaar geleden

hoop gevonk gehad ? licht eens toe. heeft jouw auto nog een enkele bobine of op elke cilinder een eigen bobine. vind het wel raar dat je wel benzine hebt en geen vonk krijgt. computer zou kunnen. als uitlezen niet lukt kan er ook sprake zijn van een probleem in de bedrading naar de computer. wacht het uitlezen af; zo'n probleem is altijd lastig van afstand te beoordelen.

MEGAne K7M G3 AUT.'98 (0), 17 jaar geleden

Kortgeleden heb ik met mn megane 1.6e (met g3) ook startproblemen gehad, toen was het de b.d.p. sensor.
De renault dealer had het gerepareerd en het kostte me 112 euri.

eone (0), 17 jaar geleden

De motor ging onregelmatig lopen ben toen onder de motorkap gaan kijken en zag bij de meest rechter bougie(kabel) dat hij naar buiten vonkte toen hij (de motor) begon te hakkelen.na thuis komst weer starten lukte niet meer!!!

320 (0), 17 jaar geleden

draai dan eens de bougies eruit. omschrijf eens hoe ze eruit zien.

eone (0), 17 jaar geleden

ik zal morgen een foto van maken okay!!!

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

gaat je startblokkerings led wel uit?

320 (0), 17 jaar geleden

[quote=abc]gaat je startblokkerings led wel uit?[/quote]
kijk dit na. mogelijk onderbreekt dit de stroom naar de bobine.

eone (0), 17 jaar geleden

bij blokkering en deuren op slot knippert hij zoals moet,met deactiveren brand led even constant en dan geen led meer daarom dacht ik zelf ook eerst startblokkering maar volgens anwb(wegenwacht) doet hij het wel anders zou ik ook geen brandstof toevoer hebben!!!???
vreemd niet.auto word circa 5 uur vanavond uitgelezen hoop dan meer nieuws te hebben.

Gert3681 (0), 17 jaar geleden

Waar komen die vonken vandaan? Is het niet een slechte massa of geen massa meer.

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

dan gaat de startblokkering er af.laat de massa aansluiting op de dynamo steun eens controleren

eone (0), 17 jaar geleden

Hoi auto is uitgelezen en gaf aan vliegwiel sensor als probleem dus b.d.p. sensor,die ga ik eerst maar bestellen morgen en een nieuwe bougie kabel voor de zoveelste keer ik zal wel laten weten of dit het was voor zover in iedergeval bedankt.(en wat gebeurt er voor het uitlezen start de auto weer!!!??

gr Iwan

Sindala (0), 17 jaar geleden

Ongeveer het gelijke probleem gehad waar zowel routemobiel als ANWB niet uit kwamen en dat was simpel een relais met roest... staat ook ergens in het forum en op mijn site.
[url=http://home.casema.nl/f.spronk/auto/imag...][img]http://home.casema.nl/f.spronk/auto/imag...[/img][/url]

eone (0), 17 jaar geleden

Hallo allen de nieuwe bdpsensor zit er op,helaas kan ik het verschil nog niet echt merken daar de laatse dagen de scenic wel startte(mischien door het mooie weer )
ik liet de auto dan even stationair lopen maar ging er maar niet mee weg voor het geval dat ik de auto ergens zou neerzetten en daar niet meer weg zou komen.Morgen ga iik een eindje rijden en hoop dat het goed gaat ! waar zou ik nog meer aan kunnen merken dat er een nieuwe bdpsensor in zit??? mvgr Iwan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.