Renault Megane: Kaart niet herkend/ Kaartlezer defect?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

jongens ik heb een vraagj,

ik heb een megane uit 2003 1.5 dci, als ik de kaart in doe zegt die KAART NIET HERKEND ben ik paar minuten bezig om hem in en uit te steken op en neer dan krijg ik hem gestart. en heel soms komt er kaartlezer defect als ik echt lang probeer te starten. wat zou hier de probleem zijn. hij gaat wel gwn open en dicht als ik op de knopjes druk, maar niet als ik dicht bij de auto kom? zou dat ook iets mee te maken hebben?

( batterijtje al vervangen van de kaart )
Zou de kaartlezer defect zijn of de kaartsleutel?

help mij hiermee ik weet geen raad meer, wel weet ik dat de kaart duur is! ( haha )

Sebastijanmegane2003

Geplaatst door Sebastijanmegane2003 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (225), 12 jaar geleden

De batterij in de kaart is alleen voor het openen en sluiten van de deuren, niet voor het herkennen van de kaart.

Als je auto niet start, zal waarschijnlijk het rode startblokkeringslampje in je dashboard niet uitgaan.
Als de auto wel start zal dat lampje uit zijn.
Klopt dat?
Als dat klopt, moet je naar de dealer: die kan live met de laptop kijken wat de auto "ziet" als de auto niet start: helemaal niets of een verkeerde code.
Kaartlezers hoeven niet ingelezen te worden: elke werkende kaartlezer van hetzelfde type (sloop/onderdelenlijn...) is goed.

Kaarten kan je laten repareren in Enschede (even op dat woord zoeken op deze site) of bij de dealer kopen + laten inlezen. Dat laatste gaat alleen met nieuwe kaarten, die je bij de dealer koopt/bestelt.
Bij het bestellen van een nieuwe kaart bij de dealer moet je in principe de auto en de autopapieren bij je hebben...

jobezra (0), 12 jaar geleden

ik bedoel : www.reparatiewinkel.nl
(dikke vingers) ;-)

Sebastijanmegane2003 (0), 12 jaar geleden

@Heino4267 ik doe de kaartsleutel erin zegt die '' kaart niet herkend '' ben ik paar minuten bezzig in en uit te steken van de kaart echt na 5 minuten krijg i heb gestart als ik hem heb gestart dan is de lampje uit ja.

@jobezra maakt die het wel goed? ik gehoord dat die na paar weken weer stuk gaat? er is ook eentje in ede kan dat kloppen?

mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.