Renault Megane: vervangen binnenste stuurkogel links

Bouwjaar: 2005, Motorcode: 1600

mijn binnenste stuurkogel links heeft speling hierdoor komt de auto niet door de APK,is dit zelf te doen [buiten het uitlijnen] of is daar speciaal gereedschap voor nodig,het onderdeel is te koop ...

wimmie12264

Geplaatst door wimmie12264 , lid sinds 16 jaar geleden

5 Reacties

bieuwke PRO, 10 jaar geleden

Voor een prof een half uurtje werk,dus waarom zou je een zo'n belangrijke operatie zelf gaan doen als je er geen verstand van hebt!

cor van jaarsveld PRO, 10 jaar geleden

Zo leert hij niks.. De binnenste stuurkogel zit in de tandheugel van het stuurhuis geschroefd,, Met een soort tapeinden sleutel welke om het huis van de binnenste kogel past kun je hem losdraaien.. Je moet er wel voor zorgen dat de tandheugel niet probeert te kantelen (hierdoor onstaat meestal behoorlijke schade aan het stuurhuis. Dus je moet de tandheugel tegenhouden met een grote steeksleutel, De zg tapeindenpot is speciaal gereedschap, maar bij het demonteren kun je in plaats daarvan een zg klauwtang gebruiken (je gooit hem toch weg) Monteren zonder te beschadigen gaat veel lastiger. Als je de stand van de spoorstang tov de stuurkogel aftekent en je telt het aantal gangen schroefdraad, en je zet alles hetzelfde terug heb je grote kans dat de sporing na vervanging goed staat. Nu meten heeft geen zin vanwege de speling..

De keus is aan jezelf. Voor de dealer een klusje..

bieuwke PRO, 10 jaar geleden

Beste Cor,liet jij vroeger zulke linke karweijen door leerlingen uitvoeren [voor de eerste keer] zonder dat je er met je neus boven opstond.Ik niet!!,en daarom zou ik zo'n reparatie niet door een leek laten uitvoeren,terwijl het door een prof zo gedaan is,dus voor het geld hoeft ie het niet te laten.

cor van jaarsveld PRO, 10 jaar geleden

Link?? alles is link.. zelfs een krick plaatsen.. Het gaat deze man/jongen misschien om het plezier om zelf wat te doen.. ook in de werkplaatsen zijn leerlingen, als je die niets laat doen blijven ze leerling of lopen weg... Geef ze vertrouwen, wijs ze op hun verantwoordelijkheden en leg duidelijk uit waarom het gaat. daar zullen 999 van de duizend je om waarderen.. Oudere monteurs die leerlingen wegstuurden als ze iets moeilijks vroegen waren niet de besten..

Punt PRO, 10 jaar geleden

Wim; bedenk wel dat alle kracht die je op die kogelbevestiging zet door de tanden van het stuurasje moet worden opgenomen. Gebruik 2 tangen om dat op te vangen. Ook zou ik de wagen laten uitlijnen. We horen wel van je. Verder veel succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.