Renault 5: Kachel ventilator doet niks meer

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 GTR

Hoi mannen! De aanjager (ventilator) van mijn vriendin haar 5-je is er mee gestopt. Heb de scakelaar eruit gehaald en daar niks verdachts gezien. Ik hoop echt dat het via de motorruimte te doen is. Heb gehoord dat het weerstandje wel eens de geest geeft. Hoe kan ik daar aankomen? Zekering is goed!
Alvast mijn dank voor jullie hulp!!!!!!!!!!!

Gr. Roel (en Feke)

Roel22

Geplaatst door Roel22 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

meestal als de weerstand de geest geeft, dan loopt de ventilator enkel nog in de hoogste stand, dan weet je dat de motor zelf nog in orde is.

Trek anders de stekker van de kachelventilator eraf, en meet of je wel spanning krijgt, en of de massa goed is. Als de spanningsvoorziening in orde is, dan zit het probleem echt in de kachelmotor zelf, wat gezien de leeftijd van de auto ook geen ondenkbare oorzaak zou kunnen zijn.

Groeten Marcel

P.S. De weerstand zit meestal in het luchtinlaatkanaal geschroefd, vanwege de broodnodige koeling ervan.

Roel22 (0), 17 jaar geleden

de ventilator loopt doet helemaal niks meer, ook niet in de hoogste stand. Deed ie dat maar wel dan zat er ook niet zoveel haast achter. Straks wordt het weer slechter en dan heb ze een probleem. De motor zelf doet het nog goed heb ik geprobeert. Die kan ik gewoon uit z'n 'huis' trekken. Daar zitten dan 2 pinnetjes waar het motortje tegenaan komt. Daar heb ik eens stroom gemeten, maar die zit er niet.

Bedankt voor je reactie Marcel!!!

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

dan de zekering en de bedrading/schakelaar/weerstand controleren. verbind anders de schakelaar eens door als je wel spanning op de stekkert van de schakelaar meet, als de ventilator dan nog niet werkt, weerstand eruithalenspanning op deze stekker zoeken, en doorverbinden. dan moet in elk geval de vin gaan werken, als alle 3 deze opties falen, zit er iets in de bedrading, dus dan kabels en stekkers nalopen.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 5 of stel zelf een nieuwe vraag.