Renault Megane1.9D: kachel wordt niet warm

Bouwjaar: 1997

Hallo sleutelaars,
Ondanks de al vele reacties op evenzovele gelijksoortige problemen probeer ik het toch. De kachel van mijn megane produceert slechts een lauwe luchtstroom, net voldoende om de voorruit condensvrij te houden. Het metertje van de temperatuur blijft -continu- netjes horizontaal staan als de motor warm is, dus het lijkt me niet de termostaat. Heb de kachel doorgespoelt met een tuinslang en er kwam wel wat prut uit maar niet heel erg veel. Het water loopt dan ook goed door. Kan het zo zijn dat de binnen radiateur ondanks het goed doorlopen bij spoelen met de tuinslang toch verstopt is. In het boek vraagbaak renault megane wordt voor het type motor van mijn megane (F8Q) bij het koelsysteem verwezen naar 2 keer een ontluchtings nippel. Een bij de thermostaat steun en eentje in/op de slang naar de kachelradiateur. Is het mogelijk dat ik met de ontluchtings nippel in de radiator slang nog extra moet ontluchten nu het systeem opnieuw gevuld is en er daardoor niet voldoende warmte geproduceert wordt. Als dat een mogelijke oplossing is waar zit dan deze tweede ontluchting want ik heb deze niet kunnen vinden. De slangen naar de binnen kachelradiateur worden wel behoorlijk warm en beide evenveel. (kan ze nog wel vasthouden als de motor warm is). Is er nog hoop of wordt het de binnenkachel vervangen.

wim-megane

Geplaatst door wim-megane (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

van gorp (0), 20 jaar geleden

SLECHTS EEN OPLOSSING,KACHELRADIATOR VERVANGEN DOOR EEN NIEUW EXEMPLAAR,GEEN TWEEDEHANDS.DAARNA VULLEN MET EEN GOEIE KOELVLOEISTOF BV SP12 KROON OIL,GOED ONTLUCHTEN EERST MET STISTAANDE MOTOR DAARNA MOTOR 10MIN LATEN DRAAIEN

wim-megane (0), 20 jaar geleden

Bedankt,
had stilletjes gehoopt op nog een andere oplossing hoewel ik al bang was dat het deze oplossing zou worden. Ik ga maar eens aan het sleutelen om de binnenkachel te verwijderen en te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.