Renault megane 1.9D: onregelmatig lopen na start bij koud weer

Bouwjaar: 1997

Hallo,

Mijn Megane diesel start wel goed maar loopt de eerste minuut bijzonder onregelmatig vooral nu het wat kouder is. Het lijkt dam alsof niet alle cilinders meelopen. De auto heeft pas een beurt gehad en daarbij zijn ook de gloeibougies vervangen. (km stand is 230.000) Na de beurt was het even wat beter maar het lijkt of het terug komt. Voor dat de bougies werden vervangen heb ik tijdens het gloeien gemeten en er staat dan op alle gloeibougies spanning. Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

wim-megane

Geplaatst door wim-megane (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

T luteijn (0) PRO, 20 jaar geleden

Kan het misschien zijn dat de auto niet nagloeit ? Heb je al eens gemeten of er na het starten bij koude motor nog spanning staat op de gloeibougies ? Ik weet niet precies hoe het nagloeien bij deze auto geregeld is maar het probleem kan in een koelvloeistoftemperatuursensor van de voorgloei-installatie zitten,deze zit in de cilinderkop geschroefd. De kleur van de sensor weet ag vast wel.

wim-megane (0), 20 jaar geleden

Bedankt Toni,

De bougies gloeien wel goed na, is gecontroleerd door de kennis die mijn auto de grote beurt heeft gedaan. Er was echter ook nog een reactie (van ag) die het over de inlaatkleppen had die mogelijk gesteld moesten worden. Zelfde kennis dit nog laten nakijken en de kleppen stonden inderdaad niet helemaal goed. Hij kon deze echter niet goed stellen (speciale apparatuur van renault / hoedjes om goed te stellen) dus ik ben bang dat ik toch weer bij de renault garage terecht kom. Ga dit echter zeker nog proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.