Renault Megane: kachelventilator

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16v

hoe vervangt men een kachelventilator van magane grand tour van 2005. moet dan het hele dashboard eraf?

073

Geplaatst door 073 , lid sinds 7 jaar geleden

4 Reacties

Pedro911, 7 jaar geleden

Heb zelf geen Megane maar een laguna. Bij mij kan ik er bij vanaf de passagierszijde. Over de grond onder het dashboard en dan naar boven kijkdn en dan zie ik hem zitten samen met de kachel weerstand laten Een andere optie bij mij is om het dashboardkastje uut het dashboard te nemen en er vanaf daar dan bij te kunnen. Kijk maarof je iets hebt aan deze info.

073, 7 jaar geleden

dank je , ik zal het proberen, nu moet ik wel zeggen, dat ik nadat ik het langs boven en onderkant van het dashboard waar de bedrading zit en de uitgangen van de verwarming had ingespoten met wd 40 . de blower de volgende dag spontaan werkte. hij doet het nog steeds! ik heb wel nadat ik het ingespoten zoals hiervoor vermeld, een proefrit gemaakt met de verwarming op zijn hoogste stand. het spul (wd 40) kan dan goed inwerken op alle contacten inclusief het motortje mvg

Pedro911, 7 jaar geleden

Prima. Houd er wel rekening mee dat dit misschien maar tijdelijk werk. Het kan zijn dat de lagers kapot zijn. Hierdoor zal de ventilator steeds zwaarder gaan lopen. Als dit gebeurd kan het zijn dat 1 van de hoofdzekeringen onder de motorkap er ui knalt. Als dit gebeurd zal je de ventilator moeten vervangen. Voor een paar tientjes koop je een gereviseerde of een gebruikte bij de sloop. Een nieuw is al gauw een paar honderd euro.

willyvan PRO, 7 jaar geleden

is van onderen te vervangen bij rempedaal ongeveer 1.5 uur werk kabels willen ook wel eens verbranden
en parafan boven altijd schoonmaken zodat regenwater via de afvoer onder ruitenwisser motor wegkan andes loopt ie over en krijg je water in kachelmotor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.