Renault Scenic: Kachelweerstand

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

De kachelmotor maakt bij mij in de auto de hele tijd een herrie.
Hij blijft maar doordraaien, en piepen. Het ligt volgens mij aan de kachelweerstand,
maar ik kan zo gauw niet snel eentje vinden voor mijn auto.
Is er iets wat ik kan doen om deze herrie weg te krijgen?
Mvg.

Winand00

Geplaatst door Winand00 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sgm (0), 8 jaar geleden

Kun je de aanjager niet uitzetten met de regelknop? Anders kijken of er op de zekering van de kachelmotor niks anders belangrijks zit en die trekken. Gegevens staan gewoon in instructieboekje.

RPJdeWeert (0), 8 jaar geleden

Kachelventilator demonteren, zit aan bijrijderskant onder het dashboard. En dan een drupje WD-40 op het lager spuiten. Het is geen permanente oplossing, maar werkt goed voor een redelijk lange tijd. De mijne piept al meer dan een jaar niet meer.

Heino4267 (260), 8 jaar geleden

Een piepende kachelmotor staat inderdaad droog (onvoldoende smering van de lagers).
Dat kan je voorlopig verhelpen zoals Rob dat zegt.
Een zwaar lopende kachelmotor kan je kachelweerstand opstoken (te warm geworden door een kachelmotor die te veel stroom trekt).
Maar de oorzaak van het geheel is vaak een verstopte parafaan-afvoer: dan lekt waer op je kachelmotor en dan begint het hele feest. Die afvoeren zitten aan de zijkanten onder de roosters of voor de voorruit en die kan je doorsteken met een koperen stroomdraad.

Safrane10698 (0), 8 jaar geleden

Even een lesje over wd-40, hier kan je mee ontvetten. Wat je niet wilt is een lager ontvetten. Ja het piepen stopt en het loopt soepel. Maar wat je eigenlijk wilt is er nieuw vet in doen en niet enkel verwijderen van het oude vet. Dus biivoorbeeld beetje ketting spray erna is nog beter voor lange termijn.

Winand00 (0), 8 jaar geleden

Ik ga morgen proberen om WD-40 erop te spuiten,
Bedankt voor een oplossing!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.