Renault Kangoo: kango start niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: Motorcode F8Q P6 Aantal cilinders 4 Cilinderinho

hallo,
wij hebben een probleem met een Renault kango, de auto wil niet meer aanpakken nu is de klant al een keer eerden geweest met deze klacht en was de b.d.p. sensor kapot. toen deze was vervangen was het probleem ook opgelost. maar nu is de auto er weer en wil deze al weer niet lopen, naar een diagnose gesteld te hebben zijn wij eruit gekomen dat de brandstofpomp kapot is. aangezien deze heel duur is rep. van +- €1500,-. heeft de klant zelf een pomp van de sloop opgehaald en de sloop die gegarandeerd dat deze van een lopende kango af is gekomen, de nummers op de pomp zijn gecontroleerd en komen overeen, de pompen zijn hetzelfde. ik heb de andere pomp gemonteerd en je raad het al de auto loopt niet, ook heeft de auto geen foutcodes. als ik hem start knipperen wel de lampjes van temperatuur gloeisysteem en motorstoring. natuurlijk zijn alle zekeringen heel en is de volledige elektrische basis al nagelopen.

heeft iemand een idee???

m.v.g michele biccai

biccai

Geplaatst door biccai (5) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

reserve sleutel al geprobeert?

Spuit anders eens voor de lol wat startpilot of remmenreiniger in de inlaat, slaat ie nu wel aan ?

willyvan (5) PRO, 12 jaar geleden

is het lucas pomp?
dan zit er een gecodeerd afslagventiel in met drie draden ,deze moet je dan van oude pomp afhalen zit gemonteerd met breekbouten de kap die hem beschermt tegen diefstal
bij pomp die je gemonteerd heb deze monteren maar das nog effe werk of kap afslijpen

biccai (5) PRO, 12 jaar geleden

hallo en bedankt voor de reacties,

ik heb geprobeert te starten met de reservesleutel maar dit werkt ook niet, en wat betreft het overzetten van de gecodeerde afslagventielen ik heb contact gehad met de plaatselijke renault dealer en die heeft mij verteld dat de startonderbreking niet in de pomp zit, en ja het is een lucas pomp.
ik heb hem vandaag weer verschillende keren geprobeert te starten maat het probleem is eigenlijk dat er geen diesel bij de verstuivers komt ook niet waneer ik de verstuivers afkoppel. en dan nog een opmerking over de reserve sleutel of de gecodeerde ventielen het lampje van de startonderbreking brand niet of knippert ook niet tijdens het starten zou deze dan niet aan moeten blijven of moeten gaan beginnen te knipperen waneer ik ga starten?
ik hoor graag van jullie!!

m.v.g michele biccai

willyvan (5) PRO, 12 jaar geleden

als je foto stuurt weet ik het zeker heb vorige week zelfde gedaan bij clio diesel f8q liep tegen zelfde probleem aan,dan zal deze renault dealer terug nar school moeten of beter in de boeken kijken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.