Renault Kangoo: Kangoo 1.9 Diesel loopt op soms 3 cil. en rookt erg

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: F8Q

Heren collega's,

Ik heb hier een Renault Kangoo die met koude motor regelmatig op 3 cilinders loopt. Er is dan ook ernstige rookontwikkeling. Naar mate de motor warmer wordt wordt dit iets beter. De vacuumslang van de EGR klep is losgekoppeld. In diverse reeds geopende forum's hebben ze het over een elektrische klep op de brandstofpomp die zou moeten tikken als je de auto op contact zet. Deze klep tikt maar 1 keer als ik dat doe. Kan iemand mij vertellen of dit meerdere tikken moeten zijn of is dit maar 1 enkele tik.

Als iemand andere ideeen heeft hoor ik het graag.


Groeten Willy

willy12171

Geplaatst door willy12171 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

timhoeks2 (0) PRO, 15 jaar geleden

kijk eerst eens naar je klepspeling, dat zal het 90% zeker zijn... dat getril is namelijk per brandstof pomp verschillend. speling inlaat is 0.2 uitlaat 0.4

sjaak r (0) PRO, 15 jaar geleden

Kan klepspeling zijn maar ook idd de vervroegingsklep.
Klepspeling kan je zo controleren,

willy12171 (0) PRO, 15 jaar geleden

Kleppen zijn gesteld, de inlaatkleppen stonden veel te vast, nl 0,05mm. Alles gesteld (0,2 en 0,4 mm) en de auto heeft even gelopen maar hij slaat nog regelmatig over op 1 cilinder. De auto rookt ook nog erg. Morgen laat ik m warm lopen en hou jullie op de hoogte.

Groeten Willy.

willy12171 (0) PRO, 15 jaar geleden

Nadat de auto is warmgelopen heb ik nog 2 flesjes brandstofreiniging toegevoegd. 1 in het filterhuis en 1 in de tank. De motor loopt weer voor 100 %, de klant heeft deze meegenomen en na 2 weken is het probleem weer helemaal terug. Ik denk dat ik de verstuivers maar eens laat testen. Asl de vervroegingsklep stuk is gaat de motor dan ook op 3 cilinders lopen??

Wie heeft hier ervaring mee?


Groeten Willy.

willy12171 (0) PRO, 14 jaar geleden

Na bijna een jaar verder tobben komt de klant terug dat het echt niet meer lukt. (gelukkig geen moeilijke klant) en heb ik de vervroegingsklep op de pomp vv. (200 Euries) en het probleem is helemaal weg. de auto loopt weer als een hert.


Toch allemaal bedankt voor het meedenken.

Groeten Willy

sjaak r (0) PRO, 14 jaar geleden

mooi dat het toch nog opgelost is

garagekayersdijk (0) PRO, 14 jaar geleden

nou zelfde heb ik dus ook met een kangoo , ga eerst dan maar kleppen stellen daarna de volgende stap maar proberen ls het niet is opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.