Renault Trafic: Kapotte turbo

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Ik heb mijn bus aangeschaft ongeveer mid 2016.
Sinds een paar weken zat er een hoge piep in de motor. In eerste instantie ben ik naar de dealer gereden om te kijken wat hier aan de hand was.
Wat bleek, de turbo was kapot. Deze moest vervangen worden, wat natuurlijk nodig is. Hier kreeg ik een coulance regeling van 80%.

De bus is nu twee en een half jaar oud.
Een half jaar over de garantie, met een kleine 60.000 km op de teller.

Ik ben benieuwd of deze coulance regeling op zo'n onderdeel reëel is...

jacob90073012

Geplaatst door jacob90073012 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

Ben veel meer benieuwd waarom de Turbo zo vroeg is gesneuveld... ?
Een nieuwe monteren kan maar als ook het probleem niet wordt achterhaald dan sneuvelt de nieuwe turbo mogelijk opnieuw....

Ga met de dealer in gesprek, 60dkm is wel heel erg vroeg.

Grt. Paul

viper_ren (0) PRO, 5 jaar geleden

Dit is reëel hoor. Ik heb dit al meerdere keren voor gehad. Ook je vergoeding lijkt mij correct, ook al kan ik dit natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen aangezien ik niks gegevens heb en dergelijk.

Ivm de nieuwe turbo, deze is beter dan de vorige en onder normale omstandigheden zal deze dan ook niet stuk gaan zoals de vorige.

Henk Nobach (0) PRO, 5 jaar geleden

Als de originele turbo wordt vervangen door een verbeterde, zoals viper_ren zegt, dan is daar een reden voor.

Als ik jou was dan belde ik met de klantenservice (0800-0303) voor een extra tegemoetkoming omdat 60dkm echt véél te vroeg is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.