Renault Clio: kentekenplaat

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000

Hallo,

Ik kan een auto kopen waarvan de achterste kentekenplaat een zogenaamd "amerikaanse kentekenplaat " is met het fomaat 31x11cm terwijl de normale plaat een afmeting heeft van 52x11cm.
Nu mag zo'n kleine plaat alleen gevoerd worden als er op het kentekenbewijs de volgende tekst staat: (Kentekenplaat model 18.2 toegestaan)
Dit staat er niet op. Kan ik de kentekenplaat gewoon omwisselen voor een normale? (tegen kostprijs natuurlijk)
Of moet er een nieuw kentekenbewijs of plaat aangevraagd worden.
In de uitsparing past gewoon een plaat van normale afmeting.
Alvast bedankt voor de reactie's.

Groet,
Jos

josdm

Geplaatst door josdm (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

josdm (0), 16 jaar geleden

Daar had ik al gekeken, maar daar vind ik niet of ik die kleine plaat gewoon om kan ruilen voor een normale plaat als die toevoeging niet op het kenteken staat

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

je zal in het bezit moeten zijn van de zogenaamde 'nieuwe'eu plaat voor het omruilen(je moet de oude plaat inleveren)....heb je deze simpelweg niet(jij hebt hem niet, alleen de usa plaat)....zal je aangifte moeten doen van verlies van kentekenplaat.

je kentekenbewijs moet naar de rdw gestuurdt worden en je zal een nieuw kentekenbewijs krijgen met duplicaat code 01, daar staat tegenover 2 nieuwe platen met een 1 er op..

josdm (0), 16 jaar geleden

de voorplaat is er al 1 met code 1

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=josdm]de voorplaat is er al 1 met code 1[/quote]
Dan worden het 2 nieuwe platen met duplicaatcode 2.

Gr. paul

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

zo ist.

josdm (0), 16 jaar geleden

ok bedankt

josdm (0), 16 jaar geleden

is het ook mogelijk om deze codering ( Kentekenplaat model 18.2 toegestaan ) op het kentekenbewijs te krijgen en zoja hoe gaat dat in z'n werk

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

dat is alleen mogelijk als er echt geen plaats is voor een normale plaat, dus van orginie u.s.a auto die hier ingevoerd worden zit alleen een uitsparing voor een kleine plaat, en zal hier ontheffing voor worden verleend om te mogen rijden met de kleine usa plaat. dit wordt indd vermeld op het kentekenbewijs.

jouw clio is een normale europese auto, hier zullen ze geen ontheffing voor verlenen om met de kleine plaat te mogen rijden....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.