Renault Laguna: ketting of distributie riem

Bouwjaar: 2001

Hallo,ik heb pas een Laguna 1.9 DCI grand tour gekocht en wilde graag weten of hij een distributie riem of een ketting heeft want een ketting hoeft niet vervangen te worden toch en een riem wel.
Ik hoor het graag

Ron 71

Geplaatst door Ron 71 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

BACCARA (0), 18 jaar geleden

Hallo Ron, deze motor heeft een riem, en moet vervangen worden om de 120000 km of vijf jaar. En ik heb begrepen op dit forum dat het dan ook handig is om je waterpomp te vervangen (ook al is die nog niet stuk). Natuurlijk ligt het verder aan je rijstijl en rijomstandigheden (veel zand e.d.). Bij iedere beurt een controle op de riemen is natuurlijk ook niet verkeerd.

Ron 71 (0), 18 jaar geleden

Bedankt AJ voor je reactie , weet je toevallig wanneer je dan wel een ketting heb??

BACCARA (0), 18 jaar geleden

Bij Renault de 3.0 V6 volgens mij. Dus eerst in de Renault 25(2.8), misschien ook wel in de Laguna en Vel Satis, maar dat weet ik niet zeker. De 1.6 enz. hebben wel een riem. Om er zeker van te zijn kun je het lezen in het instructieboekje. Als er niets staat bij het vervangen van een distributieriem dan is het een ketting.

Ron 71 (0), 18 jaar geleden

Aj bedankt dan moet ik maar even in het boekje kijken

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

3.0 v6 heeft ook een riem

Ron 71 (0), 18 jaar geleden

bedankt iedereen
ik weet het al het is een riem en hij is vervangen bij 120,000

xander12355 (0), 18 jaar geleden

Grandtour 3.0 v6-24v heeft ook een riem. Geen ketting!
Ook deze moet bij 120k worden vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.