Renault Laguna: trilling, bibberen van de auto

Bouwjaar: 2001

Ik heb sinds 3 weken een renault laguna 1.9 dci 120 pk 6-bak. De auto is van augustus 2001 en heeft 143000 km gelopen. Ik heb een probleem met een trilling / bibberen bij bepaalde snelheden. in de 3e versnelling tussen de 50-60 km/h, in de 4e versnelling bij 80 km/h en ook in de 5e rond de 100 km/h. Het is echt voelbaar in de stoel en ook wel een beetje in het stuur. Het rijd niet echt lekker. banden zijn gebalanceerd en uitgelijnd.
Ik ben al meerdere keren bij de renault dealer geweest. Ze voelen ook wel een trilling maar zegen dat het afkomstig is van de motor en de kilometerstand en de slijtage van delen. Wat kan dit zijn en wat moet ik doen??. Ik heb nog 5 maanden Bovag garantie.

Met vriendelijke groet,
Emile Korteland

renault9473

Geplaatst door renault9473 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

ga eens langs een andere dealer of garage

lemmer (0), 18 jaar geleden

Is hier nog iets uit gekomen? heb dezelfde wagen uit 2003, bij mij is het net of het alleen in de linkse kant van het stuur is rond de 2000 RPM, die toerentallen komen wel overeen met jouw beschrijving.
Hoor wel

renault9473 (0), 18 jaar geleden

Ja ze hebben de aandrijfassen vernieuwd na veel zeuren. tevens was de motor nogal nokkelig en hebben ze in opdracht van de BOVAG de verstuivers vernieuwd.

lemmer (0), 18 jaar geleden

En was het probleem toen helemaal weg?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.