Renault Laguna: kipperlichten doen het niet!!!

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

mijn richtingaanwijzers werken niet meer maar mijn gevarenlichten wel!?? ik heb de relais onder de stuurinrichting gevonden en deze eruit gehad maar hoor het relais van de gevarenlichten ergens anders toch nog werken! zitten er ergens anders of op de zelfde plaats ergens achter ook nog relais die eventueel stuk kunnen zijn of heeft iemand nog een andere suggestie wat het probleem eventueel kan zijn? p.s. de schakelaar van de knipperlichten en de rest van de verlichting lijkt gewoon te werken(de rest gaat hier nog wel mee aan en uit) en de zekeringen zijn ook nog heel!?

pluijmers

Geplaatst door pluijmers (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

limbra (580), 13 jaar geleden

Volgens mij is het relais van de gevaren lichten (alarm knipperlichten) hetzelfde als dat van de richting aanwijzers.

meet de stuur schakelaar eens door , of deze nog wel contact maakt in de richting aanwijzer stand (L+R).
De bediening van de verlichting van deze stuur schakelaar werkt via andere contacten , dus dat kan zeker nog werken , terwijl de schakel contacten van de richtingaanwijzers niet meer werken. (geen contact meer maken)

Volgens het instruktie boekje van mijn Laguna (2.0RXE 1996) werken de alarm knipperlichten en de richting aanwijzers via 1 zekering (15A=4de zekering links boven) dus denk ik ook via 1 relais.
dit relais kan in de richting aanwijzer stand defect zijn terwijl de alarm knipper lichten het nog wel doen.

ik zou om te beginnen.
1) de stuur schakelaar door meten in de richting aanwijzer stand links en rechts .
2) Het relais vervangen (als blijkt dat de stuur schakelaar wel in orde is).

gr. limbra

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.