Renault Laguna: remschijven laguna 1998 en motorkap gaat niet meer open

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 18i

Hallo forumleden,

ik heb twee vraagjes over mij laguna van 1998.

De motorkap gaat niet meer open. Als ik aan de hendel trek voel ik weerstand en een klik. Aan de bestuurderszijde klapt hij open maar aan de andere kant blijft hij vastzitten. Hoe kom ik aan die kant bij de vergrendeling?

Ik ga binnenkort de remschijven en blokjes vervangen (voorzijde). Moet ik ergens speciaal op letten? Hoe zitten de schijven geborgd?

Groetjes en alvast bedankt,

Rob

ruger

Geplaatst door ruger (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Je komt alleen van onder af en met heel veel moeite bij die vergrendeling.
Dat gaat alleen lukken met je auto op de brug.

Stanis (0), 13 jaar geleden

Schijven zitten met 1 of 2 schroefjes in de naaf vast...
Haal de klauw eraf (2 bouten), klauwdrager (ook 2 bouten), draai de schijf (die 1 of 2 schroefjes) los en de schijf kan eraf.
De schijf KAN soms vastgeroest zitten aan de naaf, met een hamer of grote poelietrekker kom je een heel eind maar let er wel op dat je de naaf niet beschadigd.
De zuiger in de remklauw kun je terugdrukken, bijvoorbeeld met een lijmklem, maar zorg ervoor dat je het rubber van de zuiger niet beschadigd, dan zit je remklauw binnen de kortste keren vast. Maak van te voren de klauw ook nog even schoon!

Daarna kan alles in omgekeerde volgorde weer teruggezet worden met de nieuwe onderdelen. Vergeet vooral de schijf niet schoon te maken met wat remmenreiniger voordat je er nieuwe remblokken op zet, want ook op de nieuwe schijf zit een beschermende olielaag. Olie en remmen is geen strak plan...
Als je het nog nooit gedaan hebt, werk altijd aan 1 kant tegelijk, zodat je aan de andere kant kunt zien hoe het ook al weer zat ;)

Voor het rijden wel nog een paar keer op de rem drukken zodat de blokken de schijven raken bij de eerste keer remmen!

Succes,
Stanis

ruger (0), 13 jaar geleden

Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de info. Ga er volgende week aan beginnen.

Bedankt !

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Bij het openen van de motorkap even drukken op de motorkap thv het slot, en dan een ander aan de hendel laten trekken. Dan is er iets minder weerstand en dan gaat die mogelijk wel open. Daarna goed smeren en mogelijk iets losser afstellen om herhaling te voorkomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.