Renault Megane: klapperende "recirculatieklep" in megane met airco

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6e

Hallo,

uit berichten van voorgangers heb ik kunnen opmaken dat ik een probleem heb met de recirculatieklep. Dat ding staat gewoon te klapperen. Nu heb ik ook gelezen op deze site dat het mogelijk moet zijn om d.m.v. het lostrekken van een stekkertje (grijs?) op het kachelhuis.
Echter ik kan dit bewuste stekkertje niet vinden. Wel kan ik de voedingstekker vinden van de kachel/ventilator, die zit bovenop in het zicht.
Het probleem is waarschijnlijk dat ik een auto (Megane/cabrio uit 1998) heb met AIRCO.
Voor de duidelijkheid heb ik een foto bijgevoegd.
Wie kan mij vertellen (uit ervaring?) waar ik het bewuste stekkertje kan vinden en hoe ik er het beste bij kan komen. Nogmaals het is helaas niet zoals er in andere "posts" uitgelegd is.

Alvast hartelijk dank voor serieuze antwoorden.
Randy


[url=http://imageshack.us][img]http://img373.imageshack.us/img373/2333/...[/img][/url]

Cabrio uit 98

Geplaatst door Cabrio uit 98 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

cartronic (0) PRO, 17 jaar geleden

Als ik me niet vergis zit dat stekkertje rechts op dat verdeelhuis. Op een klep en volgens mij is ie gewoon zwart, en twee aderig

edgo (0), 17 jaar geleden

Kijk even op deze site bij faq en dan bij zoeken recirculatie zetten, daar wordt dit bekende probleem ook uit de doeken gedaan. Ik kan als ik het goed heb inderdaad worden uitgeschakeld, en bij de type met airco is een echte reparatie nogal bewerkelijk en €€ . Bij mijn vorige megane zonder airco was het een zwart stekkertje.

O ja de site>http://www.meganeclub.nl

Succes

Cabrio uit 98 (0), 17 jaar geleden

Heren bedankt voor uw reacties.

Ik heb echt mijn best gedaan om dat stekkertje te vinden, maar.......helaas.
Als u op de foto kijkt, ziet u ook maar alleen de zgn. voedingskabel. Verder is er niks geen stekkertje te vinden. Moet ik misschien verder nog meer demonteren om er bij te kunnen of om het bewuste stekkertje te kunnen vinden ???
Nogmaal;....is het probleem misschien dat het een auto is met airco ??

Ook heb ik op de site: http://www.meganeclub.nl gezocht. (advies van Edgo)
Hier komen eigenlijk voornamelijk dezelfde antwoorden terug. Vergelijkbaar met de antwoorden op "problemcars", en iedereen kan het stekkertje uiteindelijk vinden. Maar ik niet !!! :-((


Als er nog iemand goede ideeën of antwoorden heeft hoor ik ze heel graag.

Groeten
Randy

Cabrio uit 98 (0), 17 jaar geleden

Er is me nog iets ingevalen.
Zou er misschien verschil zijn tussen deze auto en anderen omdat deze oorspronkelijk uit Italië komt ???? De eerste eigenaar heeft 'm namelijk in Italië gekocht.
Zou dat de reden kunnen zijn dat dit stekkertje niet te vinden is ???

Groeten
Randy

jappie (0) PRO, 17 jaar geleden

klappert hij ook als je de deur dichtslaat ,er zit namenlijk een motortje op die je moet vervangen ,je moet er bij kunnen hij zit helemaal rechts tegen de schermkant

Cabrio uit 98 (0), 17 jaar geleden

Als ik de deur dichtsla merk je er niets aan.

fkoole (0) PRO, 17 jaar geleden

Het is een 2 polig grijs stekkerteje wat zo aan de bovenkant in je kachelweerstand gedrukt zit. Ongeveer onder de linker ruitenwisser zou hij moeten zitten. Misschien dat aan de rechterkant op je foto het dekseltje nog gedemonteerd kan worden. Ik weet nog dat je een afdekplaatje weg moet halen om erbij te kunnen ( 2 torx schroefjes ).
Let wel even op in welke stand de klep staat: Moet je in het interieur ze zekeringskast loshalen ( dekseltje eraf, en dan 1 torx schroefje ) kan je deze een stukje wel halen dan met een zaklicht kijken of hij dicht staat. Dit is wel handig want in geopende toestand blijftt hij op recirculatie staan en dat kan er weer voor zorgen dat je ruiten beslaan...

Ferdy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.