Renault Laguna: Klok in het Navigatiesysteem loopt steeds verkeerd

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Klok in het Navigatiesysteem van carminaat loopt steeds verkeerd. Telkens bij het starten moet ik de tijd juist instellen.Nadat ik de motor uit hebt gezet en weer start,is de tijd in het VDO-scherm onjuist ingesteld.
Kan iemand mij hiermee helpen? De ene dealer zegt dat het aan de knopjes ligt en de andere zegt dat de software geupdated moet worden en weer een andere zegt dat er hoogwaarschjnlijk een ander systeem in moet komen die rond de 1700 euro moet gaan kan kosten.
ik ben radeloos.

Ramlal R

Geplaatst door Ramlal R (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

HerZon (0), 17 jaar geleden

Je zult het waarschijnlijk moeten zoeken in de voeding. Die wordt nl afgesloten als je de auto uitzet en dat is niet helemaal de bedoeling, zitten er soms 2 draden verkeert? Dat komt bij autoradio's ook weleens voor. De constante + en de + via contact zijn dan verwisseld.

Ramlal R (0) PRO, 17 jaar geleden

Het systeem is vanuit het fabriek ingebouwd. Kan nog niet direct aan de bedrading liggen?
maar toch nog bedank voor je antwoord.

MrRiP (0) PRO, 17 jaar geleden

ligt er niet een zekering uit die het geheugen van het systeem onderhoud ??radio en navi worden meestal via 2 zekeringen geschakeld 1 constante plus 1 geschakelde plus

LagunaGrandTour (0), 17 jaar geleden

Bij mijn staat de tijd ook steeds verkeerd, standaard op 13:00, maar zodra er een sateliet verbinding is stelt hij de tijd zelf weer goed.

Het kan misschien ook een spannings probleem zijn want ik kwam er gisteren achter dat mijn accu op is.
Ik laat er morgen een nieuwe inzetten (geen idee wat dat kost, maar het moet.)
Als het tijd probleem dan weg is laat ik het je ook weten.

venray (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo ik heb dit probleem ook een keer gehad toen heb ik eerst de unit in het dashbord kastje vervangen dat was het niet toen heb ik het bediening paneel onder de radio vervangen en toen liep de klok wel goed ik hoop dat je er iets aan hebt groetjes ben

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.