Renault Laguna: binnenverlichting dooft vaak niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19DCI

Hallo,
Bij een Laguna Grandtour die hier staat zijn enkele electronische storingen. Wellicht hebben ze allemaal dezelfde oorzaak?
Duidelijk is dat de binnenverlichting vaak aanblijft en pas na twee keer starten uitgaat. Ook valt display climacontrol af en toe weg. En de dagteller valt weg. Ik weet dat het instrumentenpaneel reeds vervangen is, jaar geleden

willem158

Geplaatst door willem158 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Het probleem met je binnenverlichting wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de kaartlezer.
Display airco kan je zelf solderen is hier vaak op de site behandeld.

runtoteun (0) PRO, 17 jaar geleden

valt de dagteller vaak weg tijdens of net na het starten? zo ja, dan is waarschijnlijk de boordspanning op dat moment te laag.

Gegroet

willem158 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het probleem van de climatronic is inderdaad opgelost middels de soldering. Hartelijk dank voor de tip. De dagteller is continu weg, zeg maar gewoon helemaal niks te zien. De binnenverlichting blijft branden als je wegrijdt, totdat je de auto een keer opnieuw afzet en start, dan gaat het wel uit. Toch denken aan de sleutel lezer? Kost 257,- en is niet te retourneren..

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja is toch kaartlezer je kan hem ook proberen uit een andere laguna.
Ze zijn niet gecodeerd.

Rednose5 (0), 17 jaar geleden

En je kunt de kaartlezer repareren. Twee weken geleden zelf nog gedaan. Op het particulier forum al eens beschreven maar ik zal het hier even herhalen.
Dit indien het probleem als volgt is: Binnenverlichting blijft ongeveer 14 min branden en gaat daarna pas uit. Daarbij ook het volgende probleem: Bij het starten moet je de startknop ingedrukt houden.

Haal de kaartlezer er uit. open deze voorzichtig en je zult zien dat er een plastic palletje is afgebroken van ongeveer 3 cm lang en 3 a 4 mm breed. Deze weer op de juiste plaast vastlijmen en ter versteviging ook even een plastic plaatje er onder (niet over de gehele lengte maar ongeveer 0,5 cm tot 1 cm ter ondersteunin) Dit voorkomt dat die direkt weer afbreekt.
De boel weer in elkaar zettenen terugplaatsen en klaar is kees of willem :-)

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.