Renault Laguna: Renault Laguna, paar kleine vraagjes

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6.i 16v (150.000 km)

Hallo, ik heb een paar kleine vraagjes. Wellicht hebben jullie daar een antwoord op:
- Zodra ik op de motor afrem of de koppeling op laat komen na het schakelen reageert de
pook daar een beetje op. Is dit normaal, of hoort die helemaal stil te zijn
- Het schakelen gaat soms wat te eenvoudig. Hoe lang zou een versnellingsbak mee moeten gaan
en is het een voorkomend probleem bij een laguna van dit bouwjaar.
- Als ik de handrem er af haal dan piepen de remmen een beetje achter. De remschijven en blokken
zijn laatst vervangen.
- Aan het rechtervoorportier heb ik veel meer last van windgeruis dan links(sinds kort). Kan het zijn
dat het raam of de deur niet goed afdicht.

Ik hoor het graag. Alvast bedankt.

rolfeurope

Geplaatst door rolfeurope (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

w_vahl (0) PRO, 17 jaar geleden

dat je pook reageert bij belasting of ontlasting van de motor heeft te maken met de bewegingen van je motorblok, dit is normaal, wordt erger of worden de schokken groot dan is waarschijnlijk een van je motorsteunen het loodje aan het leggen. Maar een kleine beweging van je pook is normaal.

Te eenvoudig schakelen lijkt me niet zo'n probleem, als ie in ieder geval wel goed in de versnelling valt en dit alles zonder kraken, knarsen, stoten, bonken en dat soort dingen gaat. Misschien is dezelfde motorsteun de oorzaak van het andere schakelpatroon aangezien de versnellingsbak die aan de motor vastzit met bedieningsstangen aan je pook vastzit. Een versnellingsbak gaat in principe levenslang mee, dit hangt echter af van de manier van schakelen, het verversen van de bakolie, de algemene rijstijl en dat soort dingen. Jouw type versnellingsbak zijn niet echt problemen mee en gaan erg lang mee.

Dat je remmen piepen na erafhalen van de handrem kan een paar dingen betekenen. Misschien lopen ze aan en heeft de monteur die alles vernieuwd heeft de zooi niet goed schoongemaakt, of je hebt imitatieonderdelen die weleens piepen, of na een nachtje staan heeft zich een kleine roestlaag op je schijven gevormd die er eerst af geremd moet worden. Hoe dan ook, het is zaak dat de remblokken goed vrij moeten kunnen bewegen, het helpt vaak om de zijkanten van de remblokken wat af te schuinen als dit origineel nog niet zo is, dan worden de trillingen van je remblokken vermindert (piepen).

Windgeruis heeft vaak te maken met of een verkeerde afstelling van je portier waardoor die iets uitsteekt, of sierlijsten die los aan het laten zijn, denk dan aan daklijsten, lijsten rond je voorruit of het portier zelf. Kijk dus goed naar te grote kieren rond je deuren en uitstekende of loszittende delen.

Ik hoop dat je er iets aan hebt, groetjes wouter

RolandK10257 (0), 17 jaar geleden

Ik ben geen expert maar het bewegen van de pook lijkt me normaal. De versnellingsbak en het schakelmechanisme bewegen mee met de motor. Mijn megane doet dat ook. De vorige megane heb ik tot 300.000 km gehad en daar merkte ik wel dat het op den duur wel wat meer ging bewegen. Die versnellingsbak is in de 3 ton nooit open geweest dus bij normaal gebruik moet 150.000 km geen probleem zijn.

Dat windgeruis zou een kapot deurrubber kunnen zijn, of als die heel is sluit de deur waarschijnlijk niet goed tegen de rubbers. Dit kun je testen door op verschillende plaatsen een papieren strookje tussen de deur te doen, als je dat strookje bij een gesloten portier makkelijk eruit kunt trekken raakt het rubber daar de deur waarschijnlijk niet.

Succes !

rolfeurope (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de goede reacties. Dat raamrubber papiertje zal ik zeker gebruiken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.