Renault Laguna: Startprobleem en meter op hol

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

De zoekfunctie is helaas niet "in lucht". Grote kans dat mijn problemen dus reeds een keer zijn behandeld, maar ik probeer het toch maar. Alvast bedankt voor jullie begrip/antwoorden.

Mijn auto: Laguna 2001, 1.8 16V Dynamique.

Startprobleem:
Vorige week plotseling een probleem met starten: Kaart in de lezer, startknop indrukken en...... lijkt wel of de knop blijft hangen. Auto wil wel maar slaat niet aan, de hele auto schokt zeer hevig. Auto "aangeduwd" en rijden maar. 3 dagen geen probleem, dag 4 hetzelfde liedje. Nu was ik alleen, dus kon de auto niet aanduwen. Dan maar zolang ( 20 sec. of zoiets ) starknop ingedrukt zodat het kreng uiteindelijk startte. Nu alweer een paar dagen geen probleem. Wat kan dit zijn ( Ben een echte auto-LEEK )

Meter ophol.
NA een tankbeurt ( tank dus voller dan 1/4 ) slaan mijn benzine EN koelmeter even op hol nadat ik de kaart in de lezer plaats. Daarna is alles weer normaal, zij het dat ik het gevoel heb dat de benzinemeter mij niet de juiste info geeft. Echter.. is de tank nog maar ca. 1/4 vol dan is dit probleem er niet, slaat dus in dit geval niet op hol. Logische vraag aan jullie autofielen: wat is dit nu weer ???

23-01-2007: Nu staat mijn snelheidsmeter op 220 Km/u, en ik sta stil notbene !!

PS. Ben onderhand aan mijn 3e kaart bezig, van de vorige 2 werkte de afstandsbediening niet meer omdat er iets in de kaart was afgebroken.

Ipaq

Geplaatst door Ipaq (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Ipaq (0), 17 jaar geleden

En mannen ?? Geen oplossingen of suggesties ?

ejnn (0), 17 jaar geleden

Starprobleem,
Ik denk aan een doodehoek sensor, welke moet worden vervangen of worden schoongemaakt. Deze zit bovenop de versnellingsbak.

Meter op hol
Waarschijnlijk is de eletronica van de teller kaduk. Kijk even verder in dit forum en je vindt de internet pagina van een bedrijf in Almelo. Deze kunnen je misschien meer vertellen. Deze repareren ze ook.

Kaart niet laten vallen, nat laten worden. Het gaat er vooral om hoe je ermee om gaat. De kaart is plat en je steekt hem in de kontzak. 1 keer op houten stoel of stevig stoel gaan zitten, kan er wat in de kaart knappen. Zijn ze gevoelig voor.

AS1 (105), 17 jaar geleden

[quote=ejnn]Starprobleem,
Ik denk aan een doodehoek sensor, welke moet worden vervangen of worden schoongemaakt. Deze zit bovenop de versnellingsbak.[/quote]
Ik krijg gelijk associaties met spiegels... ;-)
Hier wordt bedoeld Bovenste Dode Punt sensor. (BDP van de zuiger in de cilinder)

Als het de BDP-sensor is dan zou aanduwen ook niet moeten werken.

Bij auto's met ouderwetse sleutel hoor je bij op contact zetten even de benzinepomp draaien. Dit wordt geregeld door een relais onder motorkap. Als je de benzinepomp niet meer hoort draaien dan weet je dat daar ergens een probleem zit.
De vraag is even hoe dat werkt bij auto's met een kaartlezer. Kaart erin = op contact zetten?

ejnn (0), 17 jaar geleden

Asl je de kaart erin steekt, wordt alle elektrische systemen ingeschakeld.

Ipaq (0), 17 jaar geleden

Auto gaat vrijdag 2 februari a.s. richting garage en "aan" de computer.

Raar maar waar: tot nu toe geen starprobleem meer gehad. Snelheidsmeter werkt weer INEENS.
Alleen het probleem met de benzinemeter blijft ( bij meer dan halfvol )

Alvast bedankt voor de reacties. Ik houd jullie op de hoogte. Hoi.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.