Renault Laguna: Turbo kapot ja of nee?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Turbo maakt al enige tijd een huilend geluid.Eerder was het alleen wanneer deze koud was,nu ook vreemde geluiden met warme olie.
Kan het zijn dat mijn turbo het gaat begeven?
Ik heb de intensie om hem te vervangen.
Zijn er nog meer dingen waaraan ik moet denken bij het vervangen van de turbo?
Arno.

Arno653

Geplaatst door Arno653 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ejnn (0), 17 jaar geleden

Als ik dit zo lees, denk ik dat je turbo het gaat begeven. Je moet rekening houden dat alle leidingen van de turbo en interkooler goed worden schoongemaakt. Beter is dat je ze vervangt, want dan weet je zeker dat er geen resten meer in de leidingen zitten, waardoor de turbo op korte termijn kapot gaat. Trouwens hoeveel heeft jouw auto gelopen? Tot 150.000 km is er een regeling bij renult.

Arno653 (0), 17 jaar geleden

180.00 km,pech dus.

Erik2804 (0), 17 jaar geleden

Kijk eens hier http://81.26.209.49/~problemcar/viewtopi... en hier http://81.26.209.49/~problemcar/viewtopi...

Zo te horen gaat jouw turbo zeer binnenkort helemaal vastlopen. Vervangen dat ding, beter morgen dan over een paar weken. Nu kun je nog gewoon naar huis rijden. Als je door blijft rijden dan valt op een gegeven moment het vermogen weg, krijg je de melding "inspuit systeem defect" en als je dan nog heel even doorzet gaat de wagen op olie lopen en kan ie op hol slaan.

Het is maar dat je 't weet.

Succes, Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.