Renault Twingo: Knakken bij wegrijden

Bouwjaar: 1999

Twingo juni '99.

Bij het optrekken knakt er iets onder/aan/in de auto. (klinkt als een tikje tegen het chassis).
Na het doorschakelen eenzelfde tik echter niet zo hard.

Auto is nagekeken op schokdempers, as-speling, losse kabels, motorsteun, uitlaat en verder wat je van onder de auto kan zien en voelen.

Niks gevonden.

Wie o wie heeft een idee. Het is een irritant geluid en mijn vrouw word er zenuwachtig van.

Renault_liefhebber

Geplaatst door Renault_liefhebber (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jdb (0), 18 jaar geleden

kijk eens of er geen steentjes op de draagarmen liggen die kunnen bij in en uit veren gemalen worden in de ophanging van de draagarm,heb ik gehad met de twingo van mij.die maken een behoorlijk knak.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

zijn je deurscharnieren nog goed?? Snel te controleren door de deru open te doen, die aan het ruitframe beet te pakken en op en neer te bewegen.

Zie je op de scharnieren beweging zitten bij het op en neer bewegen dan zou ik die eens (laten) vervangen. wat er gebeurt is dat het frame van de auto beweegt tijdens optrekken en afremmen. Door die speling krijg je beweging op scharnier en/of slotpen. Dat gaat vaak gepaard met een enkele droge knak.

Bij twijfel; dealer vragen... controle duurt 2 minuten

RolandK10257 (0), 18 jaar geleden

Mijn Megane uit 1996 had ook zo'n knakkend geluid bij het optrekken, dat probleem zat in de draagarm rubbers. Dit was ook pas de tweede keer gevonden. Het is niet te zien en ook niet te constateren als je met de hand de draagarm beweegt. Het vergt meer kracht. Na vervanging van een draagarm (rubbers zijn niet los te vervangen) was het proleem opgelost.

Renault_liefhebber (0), 18 jaar geleden

Deuren zijn okee, draagarmrubbers weet ik dus niet. Kan geen kwaad denk ik dus radio harder en doorrijden maar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.