Renault Laguna : Knappend/knarsend geluid (in stilstand) bij sturen

Dag Heren,
Ik heb een Laguna 2 1.8 16V benzine uitvoering.
Bij het sterk insturen, bij draaien van korte bochten komt een knappend/knarsend geluid onder de motorkap vandaan. Kan het niet herleiden tot de stuurstangen, maar wat is het dan wel. Alvast bedankt voor jullie reactie.

ejnn

Geplaatst door ejnn (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als daarbij de auto nog rijdt is het hoogstwaarschijnlijk een homokineet van een van de aandrijfassen.

lazneco (0), 18 jaar geleden

of de fusee kogels heb laats nog moeten vernieuwen had ook wat geluid rechts voor het is makelijk te controleren gewoon de krik eronder en kijken of de wiel veel spelling hebt

ejnn (0), 18 jaar geleden

Je hoort het knarsen als de auto stil staat (knars.............knars). Je kunt het niet als een continue knarsend geluid beschouwen. Vooral bij snelheden hoger dan 50 km hoor je niets meer. Het meest hoorbare is al je het stuur voor pakweg 80% naar links hebt gedraaid en verder doordraait naar 90%. Dan hoor je twee maal een knarsend geluid.

Alvast bedankt voor de verdere reacties

Jaap4715 (0), 18 jaar geleden

Kan ook de pomp van de stuurbekrachting zijn even kijken of hij ook olie lekt. Zelf een keer met een opel combo gehad.


ejnn (0), 18 jaar geleden

Vandaag maar de auto op de brug gezet. Bij renault Dealer zeer kort gekeken en bleek 1 schroef van de twee schroeven los te zitten van het stuurhuis. Aangedraaid en opgelost. Mensen hierboven bedankt voor jullie reacties.

Groeten Edwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.