Renault Laguna: Ontwaseming voorruit bestuurderszijde werkt niet goed

Bouwjaar: 2006

Ik heb een Laguna RXT 1800 16V Benzine stationcar (Laguna 1 Phase 2) van 1999. Als je de automatische airco de voorruit laat ontwasemen of in de zomer alle lucht op de voorruit richt, werkt dat een stuk beter aan de bijrijderszijde als aan de bestuurderszijde (Het waait daar minder hard). Zeker bij een beslagen vooruit is dat erg lastig en gevaarlijk.
Enige maanden geleden hoorde ik enkele weken achter elkaar 's morgens direct na het starten gedurende enkele seconden een gekraak uit het dashboard komen "alsof er tandwieltjes over elkaar raspen". Dit geluid is nu weg, maar naar mijn idee gaat de klep die de luchtstroom vrijgeeft aan bestuurderszijde niet (geheel) meer open.
Wat kan dit zijn? Is het een stelmotortje dat wordt aangestuurd vanuit de automatische aircounit? Is dit zelf te vervangen/hoe kom ik daarbij? Kosten onderdelen/evt. werkplaats-uren?

Heino4267

Geplaatst door Heino4267 (225) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je hem eerst laat uitlezen dan weet je in ieder geval waar je het ongeveer moet zoeken en dan pas kun je bepalen of het
i.d.d ook zelf te doen is.kosten van eventuele onderdelen weet je pas als je weet wat er aan de hand is!

Heino4267 (225), 18 jaar geleden

Okee. Ga ik laten doen. (De eerstvolgende gelegenheid daarvoor is volgende week woensdag.)

Jaap4715 (0), 18 jaar geleden

Waarom laguna 2006 ?

Heino4267 (225), 18 jaar geleden

2006: Ik ben nog niet zo bedreven en ik heb nooit 2006 ingevuld. Inmiddels is het gecorrigeerd. Woensdag verder....

Heino4267 (225), 18 jaar geleden

Dealer: Alleen uitlezen kan niet, reparatie is ingepland op woensdag 5 april.... !

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

Alleen uitlezen kan niet???

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan pakken ze toch de XR25!

Heino4267 (225), 18 jaar geleden

Op 5 april ben ik bij de dealer geweest. Na controle bleek dat ik te kritisch ben: Het systeem functioneerde bij controle prima. Dat de bijrijderszijde beter ontwasemt en ontdooit, komt omdat de ventilatormotor aan de bijrijderszijde is ingebouwd, waardoor het daar harder blaast. Ik hoefde niets te betalen (ook niet voor het uitlezen), wat ik eigenlijk wel kan waarderen.
Met het resultaat zal ik leren leven....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.