Renault Megane: koeling 1.9dti

Bouwjaar: 2001

ik heb hier een megane die als klacht heeft dat de auto koelvloeistof verliest via het reservoir(dop)en niet warm worden van het intrieur.hebben het systeem gevuld en ontlucht en stationair laten lopen bouwt niet echt druk op maar de radiateur en kachel slangen blijven gewoon koud en de meter blijft vrij lang onderin liggen terwijl het blok al behoorlijk warm is na ongeveer een 10 min duwt die de vloeistof er bij de dop uit terwijl de aan voer en afvoer slamg nog koud zijn.3 weken geleden is het thermostaathuis vervangen ivm lekkage.
vandaag de waterpomp vervangen omdat het er op lijkt dat er geen circulatie is maar dit gaf geen rsultaat.iemand een idee?

abc

Geplaatst door abc (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Een beetje lucht in je koelsysteem en de kachel wordt al niet meer warm! Als ik je verhaal zo lees denk ik aan een lekke kop(pakking). Heb dat trouwens nog nooit meegemaakt bij een F9Q maar 1 moet de eerste zijn.

geert3496 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zit de dunne retourslang naar het expansievat niet verstopt?

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

temperatuurlampje heeft wel gebrand tijdens de lekkage van het thermostaathuis dus gaan van de week de kop eraf halen en pakking vervangen.zal die slang van te voren nog controleren.

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

koppakking vervangen en probleem is op gelost .kon niks zien aan de pakking maar het is opgelost dus dat is het belangrijkste.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.