Renault TWINGO: Koelsysteem wordt te warm

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4F 702, Motorinhoud (cc): 1149, Vermogen (kw): 55

Twingo 16v, loopt erg netjes maar wordt snel te warm, merkbaar aan de koelventilator die gaat draaien. Er lijkt geen circulatie in het expansietankje, maar er komt wel kvs uit de ontluchtingsnippels en de kachel wordt warm. Alle slangen worden ook netjes warm behalve de slang van de bovenkant van de radiateur naar de bovenkant van het expansietankje. Er kwam ook een duidelijke hete-kvs-lucht het interieur in. Hij lekt niet en borrelt ook niet. Iemand een idee?

Martijn_vK

Geplaatst door Martijn_vK (0) PRO , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Heino4267 (225), 7 jaar geleden

Geen circulatie, waterpomp kapot?

Martijn_vK (0) PRO, 7 jaar geleden

Opgelost. Bleek toch nog niet voldoende ontlucht....

Heino4267 (225), 7 jaar geleden

Niet voldoende ontlucht?
Nergens vermeld je dat je aan het koelsysteem hebt gewerkt ....

Martijn_vK (0) PRO, 7 jaar geleden

Excuses voor de onvolledigheid. Het is een inruiler en de vorige eigenaar heeft zelf veel aan de auto gedaan. Zo ook de waterpomp vervangen. Gezien de manier waarop andere dingen zijn gedaan (hoe kun je een nieuwe motorsteun laten afbreken?) had ik al een keer extra ontlucht, maar na nog een paar keer warmdraaien kwam er nog meer lucht uit waarmee het probleem nu weg is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.