Renault Megane: Koelvloeistof probleem

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 ie

Vandaag liep ineens de koelvloeistoftemperatuur op. rode lampje ging branden, maar meter liep niet helemaal naar max. Bij controle bleek er te weinig in te zitten. Heb het systeem bijgevuld (bijna 2 liter moest erbij). Had hier na de vakantie niet meer naar gekeken omdat hij nooit gebruikte. Voor de vakantie (3000 km was het in orde) Olienivo heb ik lampjes voor in het dashboard dus daarvoor verdwijn ik ook niet zo vaak onder de motorkap. Heb hem tot max gevuld en de temperatuur blijft prima alleen was na 60 kilometer snelweg het nivo 3 cm gedaald. Toen ik de dop eraf haalde (motor was nog niet echt koud) kwam het nivo weer op tot waar ik hem bijgevuld had.....is dit normaal???
Tankje lekt niet via de dop dus het overdrukventiel gaat niet af. Als ik de dop losdraai heb ik ook niet het idee dat er erg veel druk op staat. Auto rijdt prima, rookt niet wit, blauw of zwart, maar zou het misschien toch iets met de koppakking kunnen zijn?? Lekkages zijn niet te vinden, bovendien blijft het systeem op druk staan.

adkart

Geplaatst door adkart , lid sinds 17 jaar geleden

4 Reacties

jan T PRO, 14 jaar geleden

als er nog druk op je koelsysteem staat dan is het nivo lager.
draai je dan de dop eraf dan stijgt dit.
zolang het nivo goed is of maar een heel klein beetje zaakt zou ik er niks aan doen.
mocht het je niet lekker zitten dan kun je altijd nog een koppakking test laten uit voeren dan weet je zeker of dit goed is of niet.

groetjes jan.

adkart, 14 jaar geleden

Bedankt Jan. Kijk het nog wel eventjes een tijdje aan voordat ik het laat testen. Denk dat er nog ergens wat lucht in het systeem zit ook, dus hoop dat het minder word. Ik hoor geen rare dingen en zie geen rare dingen op dat nivo na, maar nu weet ik dat het normaal is. Koppakking kan ik altijd nog laten testen he?

groetjes, ad

jan T PRO, 14 jaar geleden

precies ad mocht het erb gaan zakken of andere dingen op treden dan is het vroeg zat.

groetjes jan.

jan T PRO, 14 jaar geleden

precies ad mocht het erb gaan zakken of andere dingen op treden dan is het vroeg zat.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.