Renault Megane: Motorstoringslampje brandt, geen foutkode

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4/ 16V

Klant komt binnen met een brandend storingslampje en een motor die op 3 cilinders loopt. Storingskodes uitlezen, geen kodes? Maar door ervaring wijs geworden de bobines gechecked en er zijn er 2 stuk. Deze vervangen en de auto loopt weer goed, maar nu heeft hij wel de storing van bobines opgeslagen, doordat we de stekker los hadden gemaakt maar na het wissen blijft het storingslampje gewoon branden terwijl hij nu geen foutkode meer heeft opgeslagen. Wie heeft een idee?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Siem,

Heb ik ook eens meegemaakt daeler gebeld en kreeg het advies er mee te gaan rijden na een kwartier ging het lanpje uit. Waarom ik weet het niet,maar het proberen waard.

Hans

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

Ben er al achter Hans. We hebben een Snap-on scanner en bij het uitlezen met de gewone procedure kwam er geen fout, maar toen ik opeens bedacht dat er wel eens een EOBD-protocoll op kon zitten heb ik hem nog eens uitgelezen met de OBD en daar gaf hij een fout aan van " verschillende misfires gedetecteerd"" en na het wissen was de kode eruit en ook het lampje weer uit.

Ik had wel eerst nog een proefrit gemaakt, maar toen bleef het lampje gewoon branden (al was dat maar 5 kilometer, dus of het na een kwartiertje rijden ook tot een oplossing was gekomen weet ik niet).

In ieder geval weer een stukje wijzer geworden. Bedankt voor het meedenken Hans.

Siem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.