Renault Megane: ratelende motor/versnellingsbak?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5tdci

De auto ratelt bij het af remmen op de motor en (iets minder) bij het optrekken. Met de ontkoppeling ingedrukt krijg ik geen raar geluid. De olie van de versnellingsbak is al vervangen. Ik heb in mei wel nieuwe velgen laten zetten waarvan de ET-waarde niet helemaal juist is, men verzekerde mij toen dat dit geen probleem kon geven.

Airshark

Geplaatst door Airshark , lid sinds 14 jaar geleden

9 Reacties

ARTHUR KOEMAN PRO, 14 jaar geleden

ooit lekkage van dieselolie gehad (door retourleiding???)

ejnn, 14 jaar geleden

wat is de ET waarde?

Devvo PRO, 14 jaar geleden

[quote=ejnn]wat is de ET waarde?[/quote]
(offtopic)

dat moet wel ergens op internet te vinden zijn


de ET waarde geeft aan wat de afstand is vanuit het hart waar je het wiel bevestigdmaw als je een wiel met een grotere et waarde monteerd zitten de wielbouten/moeren dus dichterbij de buitenkant van het wiel en andersom

wat een andere lagerbelasting met zich meebrengt ed.


ik ga het nog eens opzoeken :D ff opfrissen
ik post wel een link als ik iets heb

Devvo PRO, 14 jaar geleden

http://www.allevelgenvan.nl/maat.php

@ ejnn lees maar... mn verhaal klopt ongeveer wel :)

Airshark, 14 jaar geleden

[quote=ARTHUR KOEMAN]ooit lekkage van dieselolie gehad (door retourleiding???)[/quote]
nee, geen lekkage gehad.

ARTHUR KOEMAN PRO, 14 jaar geleden

spreek uit ervaring,meerdere x meegemaakt ,de eerste x was zoeken ,motor er uit en diverse kontrole's uitgevoerd,uiteindelijk eigenlijk niets kunnen vinden,ivm garantie kwestie nieuwe motor mogen monteren,componenten overbouwen ed monteren en starten, ennnnnn geluid zat er nog in,weer de motor er uit ,en uit eindelijk het vliegwiel vervangen daar dit wat vettig geweest was door lekkage van dieselolie door de bekende lekkende retourleidingen,in het vliegwiel zit een trillingsdemper van rubber die onder belasting te veel speling veroorzaakte die bij demontage van de motor niet voelbaar was met de hand .

ejnn, 14 jaar geleden

ik weet wat de ET waarde is, dat is het niet. Mijn vraag was eigenlijk wat is de ET waarde van de velg.

Airshark, 14 jaar geleden

[quote=ejnn]ik weet wat de ET waarde is, dat is het niet. Mijn vraag was eigenlijk wat is de ET waarde van de velg.[/quote]
de ET waarde van mijn velg is 35, de originele waarde is 45. mijn Wielen staan dus 1cm teveel naar buiten. (niet dat je daar iets van ziet ;-) )

kan dat vliegwiel ook lawaai maken bij het afremmen op de motor? dat zou wel eens een oplossing kunnen zijn.

Speerpunt, 14 jaar geleden

[quote=ARTHUR KOEMAN]spreek uit ervaring,meerdere x meegemaakt ,de eerste x was zoeken ,motor er uit en diverse kontrole's uitgevoerd,uiteindelijk eigenlijk niets kunnen vinden,ivm garantie kwestie nieuwe motor mogen monteren,componenten overbouwen ed monteren en starten, ennnnnn geluid zat er nog in,weer de motor er uit ,en uit eindelijk het vliegwiel vervangen daar dit wat vettig geweest was door lekkage van dieselolie door de bekende lekkende retourleidingen,in het vliegwiel zit een trillingsdemper van rubber die onder belasting te veel speling veroorzaakte die bij demontage van de motor niet voelbaar was met de hand .[/quote]
Megane motor zal vast anders zijn dan Laguna, maar hoe kan diesel bij het vliegwiel komen? Dat zit toch allemaal afgesloten?

Zit zso'n trillingsdemper ook bij de Laguna?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.