Renault Twingo: koelwater verbruik 1,45 liter

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16 v

lekkage gevonden motor/cylinder (40.000 km)
Ik heb met 39000 km de renault twingo gekocht uit 2011, particulier. Hij vertelde dat hij nooit in het onderhouds boekje had gekeken toen ik voor de koop daar om vroeg. Toch besloot ik om de auto te bekijken. Bij aankomst zag ik dat het achterlicht gescheurd was, en ik kwam aan de achterbumper en bleek los te zitten van onderen en er zat een scheurtje in. Dit was mij niet verteld voor de aankoop , alleen een klein krasje zou de auto hebben.
maar voor de rest zag de auto er netjes uit.
ik vroeg ook om de boekjes en hij zei toen dat er geen onderhouds boekje was. Heb toen de garage gebeld waar die gekocht was en die vertelde dat de auto daar in 2012 was geweest. en verder niet weer. Nou ja dus 1 keer onderhoud overgeslagen dacht ik ... nou dan moet ik dat zelf maar doen. Na een proefrit en onderhandeling kocht ik de auto.
Thuis aangekomen, nw bougies gemonteerd, schone olie/ olie filter / lucht filter etc. ook moest ik het koelwater bij vullen met 1,5 ltr. alles bij de renault dealer weggehaald bij mij in de buurt.
toen ik onder de auto lag zag ik wat olie vlakbij het spruitsuk tegen het blok aan aan bijde zijden... nu ben ik bang dat de auto een lekkage heeft in de kop pakking... kromme kop? de olie die ik er uit haalde was zwart van kleur , dus geen geel achtige goedje wat duid op lekkage. Maar toch voel ikmij er niet gerust op. Zit de auto nu in het begin van een lekke koppakking? wie weet dit? ik heb fotos van het blok gemaakt van de onderzijde en daarop kun je wat olie zien zitten.

Wie weet wat dat is? en wat de oorzaak zou kunnen zijn?

En kan ik nog een soort garantie verwachten van renault? de auto is nu 2 jaar en 6 maand oud.

koolteerventer

Geplaatst door koolteerventer (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

limbra (580), 10 jaar geleden

Probeer er eerst achter te komen waar de olie precies vandaan komt , kan ook zo zijn dat de kleppen deksel pakking lekt / zweet ,

Nu de koelvloeistof weer op het juiste peil staat , kun je dit komende tijd het beste dagelijks ff controleren ,
indien je na korte tijd weer kvs moet bijvullen , is er idd iets niet in orde .

Wat betreft de aanspraak op eventuele Garantie via Renault , kun je het beste ff bij de Renault dealer / garage informeren .

succes.

koolteerventer (0), 10 jaar geleden

[url=http://postimg.org/image/u2wprhk9j/][img]http://s7.postimg.org/u2wprhk9j/motor_tw...[/img][/url]


hier zit de lekkage van het motor blok van de onderzijde genomen wie weet wat dat kan zijn? gezien dus boven de uitlaat uitgang

koolteerventer (0), 10 jaar geleden

en ik heb nog een foto van de linker kant van het blok ook van de onderzijde genomen
[url=http://postimg.org/image/4up8vblwj/][img]http://s21.postimg.org/4up8vblwj/motor_t...[/img][/url]

kaleido 1 (1755) PRO, 10 jaar geleden

Pak eens een bus remreiniger en maak het eens goed schoon , en hou het dan eens in de gaten .
Als er geen grote druppels aan je carterpan hangen , lijkt het meer op zweten.

richard9712 (0), 10 jaar geleden

Lijkt me wel dat je nog in aanmerking kan komen voor coulance vanuit Renault.

ricardo9623 (0), 10 jaar geleden

Deze Twingo heeft eens per 2 jaar of elke 30.000 km een beurt nodig, bougies en luchtfilter is pas na 4 jaar of 60.000 km. Als hij in 2012 een beurt heeft gehad is er geen beurt overgeslagen. 1.45 liter koelvloeistof bijvullen is wel veel voor zo'n jonge auto. Een beetje olie lekkage van het kleppendeksel hoeft geen ernstige ziekte te zijn. Dat hebben wel meer auto's. Zit de slang van de carter ventilatie nog goed op z'n plek? Die zit daar vlak boven het uitlaatspruitstuk op foto 1.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.