Renault Megane: koplampen aansluiten?!

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6e

hallo,

ik heb mijn koplampen vervangen van mijn megane voor "angel eyes". Deze koplampen hebben verlichte ringen om de lamp heen (BMW). toen ik de lampen aan wilde sluiten paste de origenele stekkers op de lampen echter werkte het niet. Het blijkt dat dat te maken heeft met het type renault (fase I of II). Een kennis heeft er naar gekeken en heeft het dimlicht aan de praat gekregen. Nu nadert de APK en ik heb nog even gekeken. Om een lang verhaal nog langer te maken... alles werkt nu: stads, dimlicht en groot licht. Het probleem is nu echter dat als ik mijn verlichting aan zet er op mijn dashboard het blauwe lampje van groot licht gaat branden. Dit kan niet de bedoeling zijn. Ik weet dat de beige draad zorgt voor groot licht en ik heb deze aangelsoten met de verlichtingsdraad voor stadslicht.

iemand ideeen wat ik kan vernaderen?

robpolo

Geplaatst door robpolo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik weet dat de beige draad zorgt voor groot licht en ik heb deze aangelsoten met de verlichtingsdraad voor stadslicht.

quote

en daarom daarom brand nu dat blauwe lampje... (hij zit gelust)

als volgt... zet de schakelaar op stand 1, STADSLICHT.. zoek nu in de bestaande stekker (met een testlampje) op welke contact spanning staat. heb je die gevonden dan is dat van het stadslicht... deze komt dan aan de
angel eyes.. (stadslicht) das 1.

nu de schakelaar op stand 2. DIMLICHT, en weer met het testlampje zoeken in de stekker, heb je de spanning dimlicht gevonden.. deze aansluiten op het dimlicht van je nieuwe koplamp... das 2

nr 3 GROOTLICHT doe je precies het zelfde zoals hier boven.. nu hou je 1 draad in de stekker over de MASSA... deze gaat dan op massa van je nieuwe koplamp...

paul,

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Maar als je dit niet snapt kun je misschien beter een kennis zoeken die iets meer verstand van elektro heeft......

Sytze

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

[url=http://img48.imageshack.us/my.php?image=...][img]http://img48.imageshack.us/img48/3144/af...[/img][/url]



Goedkeur of afkeur?

Volgens artikel 5.2.51 lid c mag een auto slechts 2 stadslichten hebben. Kijk ik dan naar artikel 1.5 lid c van de keuringseisen dan ben ik van mening dat het lichtdoorlatende gedeelte minder dan 60% bedraagt van het kleinste rechthoek om de lichtdoorlatende gedeelten. Het hart van de cirkels is immers niet lichtdoorlatend?


Ondanks de E-keur heb ik het voertuig hierop als afkeur afgemeld; jammer genoeg geen steekproef.

Heb ik hier goed aan gedaan?

AS1 (105), 17 jaar geleden

Ja.

Zie hier: http://www.autoweek.nl/apkvragen.php?ID=...

"Een keurmerk zegt dus wel iets over de type-goedkeuring en/of de kwaliteitseisen die er aan een bepaald onderdeel worden gesteld, maar dat is niet automatisch ook in orde voor de APK."

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

BMW zekers? Ik heb ze laatst goedgekeurd na overleg met RDW. Mag dus wel vreemd genoeg. Lees je de eisen letterlijk dan mag het absoluut niet. Echter de RDW ziet het toch als 1 stadslicht. Mag een boon zijn als ik het snap. Je doet het goed om af te keuren, echter in een steekproef hadden ze hem wel goedgekeurd. Vraag me niet op welke gronden, want dat weet ik ook niet. Je zou kunnen zeggen dat de ene niet een stadslicht maar een parkeerlicht is, maar dat zouden ze afzonderlijk moeten kunnen schakelen, en dat is nu weer net niet mogelijk. Kan me trouwens niet voorstellen dat je in een steekproef gelijk de strafpuntjes te pakken zou hebben gehad. Dit is een terugkerend probleem, dus een antwoord OP SCHRIFT!!! zou wenselijk zijn.

Maar voorlopig zitten we er maar mee..............

Sytze

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Deze koplampen zaten overigens gemonteerd op een Megane, dus niet origineel.

Normaal zijn de keuringseisen altijd vrij duidelijk echter in dit geval had ik toch echt zo'n ballonetje boven m'n hoofd met een vraagteken erin.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.