Renault Mégane 2003: Koppeling echt stuk?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4J D7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 72

Hallo mensen,

Ik was vandaag rustig aan het rijden en net na een bocht merk ik dat mijn koppelingspedaal vast bleef hangen. Na een paar keer intrappen kwam het een beetje omhoog. Ik ben meteen gestopt en heb gekeken of er iets vast zat onder het pedaal, maar dat was niet het geval.

Ik zag als laatste ook nog rook uit de motorkap komen aan de bestuurderskant dichtbij het raam.

Ik trok het pedaal omhoog en nu komt het wel uit zichzelf omhoog, maar er zit geen weerstand meer op. Het voelt dus heel licht.

Ik kan niet meer in de versnellingen (ik heb echt forceren niet geprobeerd, wel stevig gedrukt). Gek genoeg kan hij wel in zijn achteruit nog (met wat moeite).

Ik hoop dat iemand wat informatie heeft. Als de koppeling in zijn geheel vervangen moet worden kan dat weleens te duur voor me worden met de APK en enkele andere mankementen die er nog zijn. Dan kan ik beter een andere auto nemen.

Alvast dank

Blurrr

Geplaatst door Blurrr (0) , lid sinds 7 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Monteur Senior (785), 7 maanden geleden

als eerste zou je de koppelingscilinder kunnen ontluchten of nieuwe remvloeistof erin kunnen doen en dan kijken wat hij dan doet het kan namenlijk zijn dat je master of hulpcilinder kapot is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.