Renault Mégane 2009: Motor slaat niet aan.

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: H4J, Motorinhoud (cc): 1400

Heb hier een Mégane 3 1.4TCe staan die niet meer wil aanslaan. Heb diverse foutcodes Df072,Df073,Df074 en Df075. Circuit ontsteking. Verder Df092 Circuit voorste lambdasonde en Df1012 Samenhang multiplexinformatie.
Wagen was rijdend ingeruild en toen we hem na enkele weken wilden binnenhalen om hem verkoopklaar te maken was de accu leeg. Startbooster eraan en hij gaat rond maar slaat niet aan. De fouten in de motor ecu laten zich niet wissen en je kan steeds maar één startpoging van enkele seconden doen waarna je een tijdje moet wachten om het opnieuw te proberen. Ben er ondertussen achter gekomen dat de bobijnen en lambdasondes geen voeding krijgen vanuit de zekeringskast. Deze met spanning aansturen brengt geen soelaas. Zekeringskast is reeds gewisseld,maar ook zonder resultaat. Heb alle bedrading van de ecu naar alle componenten doorgemeten en deze zijn in orde. Is er iemand die me hiermee verder op weg kan helpen?

RPM Patrick

Geplaatst door RPM Patrick PRO , lid sinds 15 jaar geleden

🌟 Black Friday Superdeals bij Coolblue! 🛍️
Mis het niet! Scoor ongelooflijke kortingen op elektronica en witgoed tijdens de Black Friday uitverkoop bij Coolblue. Beperkte tijd, ongekende aanbiedingen. Klik en bespaar nu op jouw favoriete producten!

4 Reacties

AS1, 1 maand geleden

Dit klinkt erg als een startonderbreker die de boel blokkeert. Gaat hij wel van de startonderbreker af na contact?

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Is de accu nu voldoende geladen ?
Met dealer apparatuur of zijn jullie dat ? uitlezen en startonderbreker resetten is waarschijnlijk versprongen.

    Accu is nieuw en voldoende geladen.Ik heb geen dealer apparatuur,maar wel een Launch,Autocom en een Bosch KTS.
    Hij herkend in ieder geval de sleutelkaart en er zitten verder nergens foutmeldingen in de andere systemen. Het is wel zo,dat van het moment je de sleutelkaart inbrengt er op dashboard een rode melding "Engine failure hazard" tevoorschijn komt. - RPM Patrick PRO, 1 maand geleden

Heino4267, 1 maand geleden

Zodra die melding komt moet er ook zijn uit te lezen wat die melding trieert. Als dat niet zichtbaar is, is je uitleesapparatuur niet voldoende compatible met de auto.

Siem Bijman PRO, 1 maand geleden

Check ook je krukassensor. Als die niet werkt heb je geen signaal op je injectoren en bobines

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.