Renault Laguna: koppelling

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci 79kw

Beste heb een nieuw koppellingset geplaatst op mijn renault laguna 2 break toen hij op blokken stond kon ik rijden in versnelling nadat ik de wielen er terug had opgezet en starte wou ik rijden maar geraakte niet in versnelling of heel moeilijk en kwam er rook onder de motorkap als de motor uitstaat dan is het geen enkel probleem om hem in alle versnellingen te plaatsen maar vanaf hem gestart is lukt het niet wel is er als ik hem in 1ste wil zetten hij al stilletjes vooruit gaat .
Heeft er mss iemand een idee aan wat dit kan zitten ?
M.v.g. kevin

kevin87

Geplaatst door kevin87 (0) PRO , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Lijkt erop alsof je niet koppelt.
Koppelingsplaat niet verkeerd om gemonteerd?? Is dit een kabel of hydraulische bediening. (Kabel te los.)

kevin87 (0) PRO, 8 jaar geleden

Idd hij koppelt niet het is een hydrolische koppeling en de koppelingsplaat heeft een rechte kant en aan de andere kant is ie afgerond in het midden maar welk moet tegen het vliegwiel de rechte kant of de afgeronde want de een zegt zo en de ander zegt anders ?

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Staat op de koppelingsplaat zelf. (fly wheel side) of gearbox side. Bovendien zie je hoe de oude eruit komt.

kevin87 (0) PRO, 8 jaar geleden

Hij zat juist gemonteerd er stond gearbox side en was aan de kant van de drukveer geplaatst wat ik wel gezien heb is dat er in het vliegwiel bijna geen nerven te zien zijn juist in het begin van het vliegwiel de rest van die schijf is glad zou het daaraan mss zitten dat hij niet dik genoeg meer is en daarom niet goed pakt ?
Maar verbaast mij als hem op blokken staat dat het wel probleemloos lukt maar eens de wielen op de grond niet meer 😕

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

Dan komt waarschijnlijk de koppeling niet helemaal vrij, wellicht moet je de koppelingscylinder een keer extra ontluchten
En controleer ook of de koppelingsplaat nog makkelijk over de prise as van de bak kan schuiven, dat je er tijdens het terugzetten van de bak geen bramen aan hebt gemaakt.

ofstone (0), 8 jaar geleden

Wellicht overbodig te vermelden, maar je weet dat dit een sac koppeling is die je met speciaal gereedschap eerst moet opspannen he, anders gaat het ook fout.
Ontluchten van de hydrolische koppelingcylinder is ook lastig. Helpt vaak deze van te voren al te vullen.

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

Oh ja... diesel.....
klopt!

kevin87 (0) PRO, 8 jaar geleden

Het is opgelost het was het vliegwiel dat niet meer goed was hebben er een nieuwe opgezet en hij reed dus probleem opgelost dank u voor de voor alle tips en raad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.