Renault Mégane Grand Tour 2014: Kortsluiting op alternator

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Bij het vervangen van de linker koplamp is mijn moersleutel op de alternator kabel (rode + kabel) gevallen en contact gemaakt met de massa. Goed wat vonken.
Auto start nog maar alternator geeft geen stroom meer aan de batterij. Ook het volgende werkt niet meer : Achterklep gaat niet open, geen stoplichten, geen kilometerteller, geen radio, geen verwarming, geen servo, geen abs, een deel van de verlichting werkt niet en waarschijnlijk nog heel wat meer. Ik heb een deel van de zekeringen aan bestuurderskant bekeken maar geen probleem gevonden. De zekeringen naast de batterij zijn ook nog goed. Voor deze zekeringkast zit nog een klein kastje met zekeringen, ook hier geen defect, enkel zit daar een blauw iets, relais, zekering? Dit heeft vier pinnetjes en is blauw ondoorzichtig. Kapotte alternator of is deze onderbroken?
Al die fouten lijken op een stroomonderbreking, niet? Nog ergens zekeringen te vinden? Wie kan mij helpen aub?
Groeten Makkebe

makkebe

Geplaatst door makkebe (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (275) PRO, 2 jaar geleden

Heb je de zekeringen op de accu ook doorgemeten , visueel is niet te zien of ze defect zijn. Meten is weten , verder in de zekeringkast zitten aan de onderkant van de print naast de accu 30 en 40 andere zekeringen deze zíjn ook heel , ook hier geld meten.

makkebe (0), 2 jaar geleden

Oke, ik heb ze enkele visueel beoordeeld. Bedoel je aan de onderkant van de print 30 en 40 ampère zekeringen ipv 'andere'? Ook deze zal ik morgen doormeten.

makkebe (0), 2 jaar geleden

@ kaleido 1 Kan je via de afbeelding duidelijk maken welke de zekering op de accu is aub?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.