Renault Laguna: kraakend geluid wanneer over verkeersdrempel rij

Bouwjaar: 1996

Mijn broer heeft een Renault Laguna die een vreemd geluidje maakt wanneer hij over een verkeersdrempel rijdt. Het is begonnen toe de buitentemperatuur onder de 10 graden kwam.
Mijn broer geeft aan dat ie niet kan zeggen of het geluid van de voor of van de achteras komt, moeilijk te zeggen.
Wat kan dit zijn ??

pegasusjan

Geplaatst door pegasusjan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Zal wel een of ander rubber zijn bij de schokbrekers, draagarm of iets dergelijks.

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

stab stang rubbers voor invetten.. of de kogels van de stab. stangen die kraken

Dick2202 (0), 19 jaar geleden

Ik heb een ander soort auto (Alfa 156) maar wel hetzelfde geluid, en ook bij de ...drempels. Ook bij mij begint dit pas bij lagere buiten temperaturen. De oorzaak bij mij zijn de fusees. Invetten hielp goed maar tijdelijk, waar het eigenlijk niet op gemaakt is. Bij de volgende APK moeten ze worden vervangen. Misschien is de constructie niet helemaal hetzelfde bij de Laguna, maar enige overeenkomst in opbouw is er waarschijnlijk wel. Misschien heb je iets aan deze tip. Lees anders maar eens verder in het Alfa Romeo deel van deze site.

Nederland, drempelland..

EvT (0), 19 jaar geleden

mijn laguna 1998 heeft zelfde probleem. Ik heb het vermoeden dat het hierbij gaat om de stootblokjes bij de achterklep die links en rechts buiten het rubber tegen de zijkant van de auto en onder tegen de achterklep zitten.
Bij mijn auto zijn de puntjes op de blokjes op de klep omgebogen (door leeftijd of zo). Ik heb naar aanleiding van deze post zojuist de blokjes op de klep omgedraaid zodat de kant met goede pinnetjes nu op de stootblokjes komt. Dit is minder dan 1 minuut werk.
Tevens even controleren of de stootblokjes op de auto goed zijn afgesteld. Dit is af-fabriek wel eens niet goed (eigen bevinding bij vorige laguna 2000) of mogelijk na lang gebruik verschoven (huidige laguna). De blokjes moeten de klep ondersteunen bij het dichtvallen en ervoor zorgen dat de klep in gesloten toestand niet meer kan bewegen (waardoor volgens mij het geluid ontstaat).
Ik hoop dat dit het probleem oplost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.