Renault Laguna: krakend / schuurend geluid

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dti

hallo,

ik bezit een laguna bjr. 99 net remmen vernieuwd voor en achter.
deze maakte een schurend geluid bij het remmen in bochten dus dacht ik staal op staal maar is niet zo toch alles vernieuwd en lijkt het erger te worden kan niks vinden waar het aan loopt of sleept.
geluid hoor je bij hard remmen of bij remmen in een bocht.

kent iemand dit geluid of weet je waar het van komt ik wil het snel maken zodat ik de auto kan verkopen , wordt beetje dure grap zo heb mijn andere auto al.

gr. eric

doitshu

Geplaatst door doitshu (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Als je ook echt alles vernieuwd hebt (schijven, blokken rondom bedoel ik dan) en het is goed gebeurt, kan het dus niet meer van de remmen komen. DAN zou het helpen als je ook nog wat verder beschreef; WAAR komt het geluid vandaan bijvoorbeeld? Voor, achter? Ook over hobbels rijdend? En ga zo maar door.

doitshu (0), 16 jaar geleden

schijven en trommels waren nog goed is mij verteld ben terug geweest naar garage (profile) maar konden het ook niet vertellen waar het wel van komt alles vernieuwd dus moet goed zijn.

ik heb inmiddels alles open gemaakt en zie nergens sleepsporen van staal op staal, is het mogelijk dat de lagers dit geluid veroorzaken? (alhoewel er nergens speling op zit auto is er net mee goed gekeurd).
het lijkt van achter te komen maar je hoort het ook voor geluid trekt door hele auto je hoort het het beste als je remt en de bocht instuurd je hoord het dan aan de anderekant van stuur richting.
hoop dat u hier iets meer aan hebt

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Met alle respect, maar is nu WEL of NIET "alles" aan de remmerij vervangen?

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

kan ook nog zijn dat er een steentje oid tussen zit ?

Het is moeilijk om achter de computer geluiden te beoordelen. De conclusie dat het NIET van de remmen komt, is niet 100% zeker, ook niet als de remmen al vervangen/ gecontroleerd zijn.

Probeer nog eens uit te vogelen wat je doet / moet doen om het geluidte produceren en/of je dan de remmen uit kunt sluiten.

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je toevallig bredere banden ofzo gemonteerd, waardoor bij het insturen en remmen ( = verder inveren) misschien je wielen in de wielkasten gaan aanlopen ?????

Groeten Marcel

doitshu (0), 16 jaar geleden

bijvoorbaat dank voor alle hulp, maar het is nog niet op gelost. ik weet ook dat geluiden lokaliseeren op een comp moeilijk is maar ben blij met jullie sugesties

even voor duidelijkheid blokken en rem schoenen vernieuwd, schijven en trommels waren nog goed is mij verteld door garage.
auto staat op orginele velgen en bandenmaat af fabriek en niet verlaagd of zo.

ben ff aan het testen geweest, maar waar het weg kom is me niet duidelijk dan voor dan achter dan overal tegelijk.

bij insturen bocht en mee remmen in de bocht schurend\krakend geluid.
ook bij recht uit hard remmen.
dit geluid ook bij hoge snelheid over brede verkeers drempel.
dit geluid ook als je scherp en hard door de bocht gaat zonder remmen.

zouden de lagers misschien er mee te maken kunnen hebben.

wil hem graag verkopen maar wordt niks zo met bijgeluiden

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het lijkt erop dat je in de richting moet zoeken die Marcel aangaf : Bij het in en uitveren komt het geluid, dit kun je wsl stilstaand ook reproduceren.

Frank3186 (0), 16 jaar geleden

Sinds dat ik hulpveren ( MAD ) gemonteerd heb heeft de auto ook een schurend geluid, bij koud weer is het iets luider.

jappie (0) PRO, 16 jaar geleden

aandrijf as kan ook een heel raar geluid maken hoor vergis je daar niet in

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.