Renault Laguna: Moeilijk in achteruit en 1e versnelling

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: F4P 1.8 16V

Hallo,

Ik merk de laatste tijd op dat mijn auto soms heel zwaar in zn achteruit gaat, net of je hem ergens voorbij moet trekken en dan schiet ie erin.
Heb dan het gevoel dat het hele motorblok wiebelt als ik hem in achteruit "trek".
Hij doet het soms wel/soms niet, krijg hem soms ook erg moeizaam in de 1e versnelling en moet hem dan eerst even in zn 2 zetten waarna hij moeiteloos in 1 gaat.
Wie o wie weet er meer?

Mvg

DijkvanB

Geplaatst door DijkvanB (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

DijkvanB (0), 16 jaar geleden

Volgens mij stel ik weer een onmogelijke vraag??

sgm (0), 16 jaar geleden

Zal wel slijtage zijn. Ik heb er ook last van. Bij het in de achteruit zetten, schakel ik eerst even in de 4 en dan meteen naar achteruit. Dan gaat het zonder kracht. De 1 gaat vooral moeilijk als de auto nog koud is. Kan ook aan de koppeling liggen. Tenminste, bij schakelproblemen is meestal de eerste vraag of je wel goed koppelt.

DijkvanB (0), 16 jaar geleden

Inderdaad als ie koud is gaat de 1 ook behoorlijk zwaar, voel ook heeeel soms van 1 naar 2 de tanden heel lichtjes bij het schakelen...
Heb nog een paar maanden garantie op mn auto maarja, zouden ze er wat mee doen?

sgm (0), 16 jaar geleden

Tja, het kan natuurlijk een defect zijn. Maar ik voel dat effect al 50.000km en het blijft stabiel. Dus ik rij lekker door en ben een beetje voorzichtig met de bak. Dus bij koude motor even een stukje in de 1 rijden en dan pas voor de eerste keer schakelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.