Renault Laguna: Laguna trekt naar rechts

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16v

Help Help!!!

Mijn Laguna trekt sinds kort als een gek naar rechts en daarbij trilt hij ook tussen 90-100 km/h.
Vorige week heb ik de binnenste spoorstangen vervangen, bij het vervangen heb ik ze goed opgemeten en dat was aardig gelukt, want hij red goed, zonder trillingen en trekken. Maar omdat ik nieuwe banden noodig had, dacht gelijk te laten uitlijnen, achteraf spijt gehad, maar ok. Nu de auto uitgelijnd is trekt hij als een gek naar rechts en trilt tussen 90-100km/h.
Hij is uitgelijnd voordat de banden vervangen waren, eerst gedacht dat het aan de banden zou liggen, dus banden ook vervangen maar het probleem nog steeds niet opgelost, garage zegt of het aan veerpoten ligt of aan fuseehuis. Veerpoten zijn vorige jaar vervangen, en als het fuseehuis is, waarom dan na uitlijnen en waarom had ik daarvoor geen problemen???

Abba

Geplaatst door Abba (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sgm (0), 15 jaar geleden

Laat 'm nog eens uitlijnen en opleggen en balancen van banden controleren. Want daar is dan kennelijk iets mis gegaan.

Abba (0), 15 jaar geleden

[quote=sgm]Laat 'm nog eens uitlijnen en opleggen en balancen van banden controleren. Want daar is dan kennelijk iets mis gegaan.[/quote]
ik ben daarna weer terug gegaan, ze hebben hem nog eens uitgelijnd, banden omgezet, opnieuw gebalanceerd.
toen ze hem tweede keer hebben uitgelijnd, zat er een afwijking in sporing van -0.22, dit hebben ze tot -0.15 kunnen brengen, en hij kon niet verder worden afgesteld, vandaar dat ze denken dat het aan fuseehuis ligt.

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

waar is ie uitgelijnd
dacht dat er een sensor op t stuurhuis zit(middenstand)
als je dan je stuur niet in t midden hebt en uitlijnt gaat ie naar de pompen langs de weg om te vullen

Abba (0), 15 jaar geleden

[quote=CARS&MOTORS]waar is ie uitgelijnd
dacht dat er een sensor op t stuurhuis zit(middenstand)
als je dan je stuur niet in t midden hebt en uitlijnt gaat ie naar de pompen langs de weg om te vullen[/quote]
ik heb hem bij Profile in Mijdrecht laten uitlijnen, er zit wel wat in wat je zegt, want het stuur staat na uitlijnen scheef, stukje naar links en hij trekt nu naar rechts. Ik denk dat ik hem maar nog ergens anders laat uitlijnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.