Renault Laguna: Motor soms in noodloop

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

Auto: Laguna 2
km stand: ca 150.000

Kort na starten slaat motor soms af. Na opnieuw starten verschijnt soms bericht "controleer inspuiting", gaat motor in noodloop (ca 1.800 toeren) en brandt het gele servicelampje. Motor uitzetten, sleutelkaart verwijderen en opnieuw starten, met direct een flinke dot gas. Dan is 't meestal "verholpen". Als deze storing optreedt, is dat altijd wanneer de motor die dag voor 't eerst wordt gestart - daarna treedt 't die dag niet meer op.
Nu valt op dat het stationair toerental aan de lage kant is (600-700 toeren), terwijl 800-900 altijd gebruikelijk was. Als ik bij een stationair lopende motor heel langzaam het gaspedaal indruk, zakt het toerental eerst naar 500 en loopt daarna langzaam op naarmate ik het gaspedaal verder intrap. Wat is de oorzaak van die dip in 't toerental? Hebben beide problemen mogelijk met elkaar te maken? Mogelijk een inwendig contactprobleem in de gaspedaalpotentiometer? (loper over de weerstandbaan?).

Geplaatst door

Jan Willem 2 (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

ik zou hem effe uitlezen of uit laten lezen,dit kan meerdere oorzaken hebben

maak eerst de gasklep eens goed schoon en laat hem dan uitlezen en opnieuw op de basis waarden zetten.

abc 0
badge

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.