Renault Scenic: lamp brandt automaatbak/verhoogd toerental

Bouwjaar: 1999

Hallo allemaal,

We hebben een renault megane/scenic 2.0RT staan waar het lampje van de automaatbak van brandt.We hebben de auto uitgelezen en er kwam als storing uit dat de regelkleppen niet goed functioneerde en we hebben deze uiteraard vervangen en het probleem deed zich nog steeds voor.Toen hebben we de keuzehendel(in de bak) van de automaat vervangen en nog steeds geen verbetering.Maar we hebben wel opgemerkt dat de motor veel te hoog toerental draait als je stil staat dat de keuzehendel gewoon in de D staat 1700RPM draait.De dealer zegt dat dit om een automaat bak gaat die zich aanpast naar de berijder is deze conclussie juist en hebben jullie enig idee wat deze oorzaken kunnen zijn?

M.V.G. Raymond

raymond_hoste

Geplaatst door raymond_hoste (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

de automaat past zich inderdaad aan aan de rijstijl van de berijder .Maar dit heeft niets te maken met het verhoogt toerental van de motor Laat evt de wagen uitlezen bij een dealer voor dit probleem ( Misschien de rempedaal schakelaar)

raymond_hoste (0), 19 jaar geleden

Hallo,
De auto is al meerdere malen bij de dealer geweest voor het uitlezen.Bij het uitlezen kwam er als storing uit dat de regelventielen in de bak stuk waren.Deze zijn vervangen bij een versnellingsbak revisiebedrijf(ganzenboom)en het probleem was toen niet verholpen.
En toen hebben ze daar ook de keuzeschakelaar in de bak vernieuwd,maar dit heeft ook niets geholpen.Maar tot heden is de auto nog niet weer geweest bij de dealer.We zullen even naar het remschakelaar kijken of eventueel vervangen.

M.V.G raymond

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.