Renault Scenic: Verwarming werkt slechter

Bouwjaar: 1996

Kan iemand mij helpen met het oplossen van het slechter werken van de verwarming. Ik heb het vermoeden dat het ligt aan het dichtslibben van de kachelradiator. Ligt die achter het dashboard?. Zo ja, welke delen van het dashboard moeten verwijderd worden? Hoe maak ik de radiator schoon? Heel erg graag een gedetailleerd antwoord. Bvd.

bonnes

Geplaatst door bonnes (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

er is spul in handel dat je koelsyteem reinigt maarje kunt ook de kachelslangen eraf halen de radiateur doorspoelen en doorblazen je moet het dashbord eruit halen om kachelradiateur te vervangen

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Worden de slangen die naar de radiateur gaan wel goed warm???
Het kan ook zijn dat de regelklep (warm/koud) niet goed werkt en dan wordtie ook niet warm!

ARTHUR KOEMAN (0) PRO, 19 jaar geleden

denk niet dat het aan de kachelradiateur of regelklep ligt,maar aan de thermostaat. verstopte kachelradiateur nog niet eerder meegemaakt. kontroleer eerst de thermostaat en de doorstrooming van het systeem . ook is het niet uitgesloten dat de waterpomp de oorzaak is (groeten van de dealer)

Snoof (0), 19 jaar geleden

Controleer inderdaad eerst de thermostaat die kan kapot zijn. De kachel doorspoelen heeft niet altijd zin er stroomt dan wel water doorheen, maar dit wil absoluut niet zeggen dat er niet een deel van de kachel verstopt zit. De opbrengst is dan dus te weinig. Ook kan het zijn als je pas geleden koelsysteem hebt ververst, dat nu de kachel dichtslibt. Ennuh Arthur... van de dealer en dan nog nooit van een verstopte kachel gehoord bij renault...??

bonnes (0), 19 jaar geleden

Ik denk dat ik maar eerst even een werkplaatshandboek koop. Dan weet ik misschien beter waar de slangen van de radiator, regelklep, thermostaat zich bevinden. Ik kan wel de hele handel (dashboard) open gooien en dan kom ik er misschien wel achter, maar misschien weet iemand welk deel ik van het dashboard kan verwijderen om bij de radiateur te komen. Of moet de hele handel eruit? (Hoeveel werk?) Want dat is misschien iets wat ik als particulier wel in afzienbare tijd(in een weekend) kan doen. Een thermostaat of regelklep controleren lijkt mij meer iets voor een dealer.
En Henk, waar kan ik die reinigingsvloeistof kopen?
Trouwens, geweldig zo snel al reacties met bruikbare tips.

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

het is een bekendekwaal van renault dat de kachelradiateurs dicht of doorroesten

ARTHUR KOEMAN (0) PRO, 19 jaar geleden

alleen niet bij een scenic

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij geen enkele renault als je koelvloeistof regelmatig ververst.

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

als de kachelradiateur vernieuwd moet worden hoeft het dasboard er niet uit bij een scenic .gaat op de zelfde manier als bij een laguna

minne7916 (0), 19 jaar geleden

Als beide slangen die door het schutbord naar de kachel radiateur lopen beide warm zijn, is dat dan een teken dat de radiateur verstopt is?

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

natuurlijk niet ,dat is een teken dat de waterpomp werkt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.