Renault Kangoo 2009: lampen dashboard branden, tellers springen op 0

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Dag allemaal,
Ik ben in het bezit van een Kangoo uit 2009, met net geen 80.000km op de teller.
Eind september wilde hij niet meer starten toen ik stil stond voor de overweg.
Geen overslaan van de motor meer, enkel een krakend geluid (hetzelfde als op de video in bijlage).
Depannage gebeld en zij hebben een “startbakje” aan mijn batterij gehangen. Meteen terug kunnen vertrekken.
Dag erna batterij laten nazien en deze is vervangen door (voor wat ik als autoleek ervaar als…) bekwame garagist.
Alles ging terug perfect tot een week later.
De wagen starten gaat steeds goed, maar soms, niet altijd, gaan alle lampjes van mijn dashboard enkele tellen branden, de meters slaan terug op 0. Dit gebeurd enkele keren tot ongeveer een 500 meter ver. Dan is alles terug normaal.
Wat el opvalt is dat hij de km-teller steeds terug op 0 zet als dit is voorgevallen.

Ik heb ook het idee, maar als leek zijnde kan het ook toeval zijn, dat hoe kouder het wordt buiten, hoer erger de storing. De ochtend kwam er ook nog bij dat hij een redelijk lawaaierig geluid produceerde achter het dashboard.

Meteen terug naar de garagist gegaan. Probleem met de computer volgens hem. Voor het rijden kan dit geen kwaad, er kan niets gebeuren. Het moet uiteraard wel opgelost worden, dus hij stelde voor om de computer er uit te halen en op te sturen naar Renault.

Nu twee vraagjes voor jullie:
1. Iemand dit al meegemaakt of een idee wat het zou kunnen zijn, en mogelijks de oplossing…
2. Mijn huidige garagist is geen officieel Renault verdeler meer (heeft niets met zijn talenten en kennis te maken, maar doordat Renault zijn showroom te klein vond). De goede man doet nu enkel nog herstellingen.
Denken jullie dat ik met dit technisch probleem beter te raden ga bij een officiele Renault garage, of zouden deze ook maar de computer opsturen naar Renault?

Ik hoop echt dat hier mensen met kennis me op weg kunnen helpen, want ik rij zo ongelofelijk graag rond met deze wagen, dat het hartzeer zou doen moest hij weg moeten…
Bedankt!

vader_juul

Geplaatst door vader_juul (0) , lid sinds 8 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

8 maanden geleden - vader_juul

Video plaatsen lukt jammer genoeg niet, dus een foto in bijlage. Dit is tijdens het rijden genomen.

.

8 maanden geleden - 7seconds

heeft de garage de laadspanning van de dynamo gecontroleerd. Een nieuwe accu zal het niet langer dan enkele dagen of een week volhouden, indien de dynamo niet goed oplaadt. Dit is zelf eenvoudig te controleren met een multimeter.

8 maanden geleden - vader_juul

Hallo,
Eind september is batterij vervangen geweest.
Ik gebruik de wagen niet dagelijks, maar rij zeker 4-5x per week voor boodschappen, voetbal vd kinderen etc. Starten doet hij al heel die tijd perfect, dus lijkt mij (ik ken totaal niets van wagens) dat de dynamo ok is?

8 maanden geleden - 7seconds

het kan ook een slechte massaverbinding zijn. ik weet niet in hoeverre uw garage na uitgebreid onderzoek, zoals het uitlezen van de foutcodes, tot de conclusie is gekomen dat de computer de veroorzaker is. Uit uw eerste bericht kreeg ik de indruk dat de die conclusie wellicht wat prematuur is.

8 maanden geleden - kaleido 1

Ik ga voor een slechte massa of plus verbinding.
Op de accu zit het 1 en ander aan verbindingen , accuklem niet goed vast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.