Renault Megane: lampje luchtverontreiniging

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Beste allemaal...

Ik heb vrijdag de auto bij de dealer gehad ivm het volgende probleem:
plots verminderd vermogen (geen trekvermogen en kan niet harder dan 120 km/u)

Auto is uitgelezen en er kon geen melding worden gevonden. Bij verder onderzoek bleek de katalysator kaduuk te zijn (rammelt) Nu staat er voor dinsdag een reparatie gepland waarbij de katalysator wordt vervangen.

Ik kon er nog wel mee rijden (kleine afstanden) Ik heb de auto zo veel mogelijk laten staan maar moest de auto toch vanavond even gebruiken. Nu ging plots het lampje luchtverontreiniging branden en de auto was nu helemaal niet meer voor uit te branden. 't Leek wel of hij op drie cilinder liep ??

okt 2008 is er een nieuwe distributieriem opgezet bij een bedrijf via mijngarage.nl

nu heb ik 2 vragen:

1) dealer gaf aan dat als de distributieriem verkeerd gemonteerd zou zijn de katalysator kaduuk kan gaan dus wordt er ook nagekeken of de distributieriem goed zit, zal wel een duur, bijkomend, grapje zijn... kan een defecte katalysator hier het gevolg van zijn?

2) wat betekend dit lampje? heeft dit te maken met de kapotte katalysator? of is er weer iets anders bijgekomen?

Graag zie ik berichtjes van jullie tegemoet..

Mvg Niels

ps. auto heeft 90.000 km gelopen

thedukeoff

Geplaatst door thedukeoff (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

willem12077 (0), 15 jaar geleden

Ik geloof er eerlijk gezegd helemaal niks van wat er door de dealer wordt beweerd. Kijk uit voor dure reparaties met forse kostenposten en vervolgens geen resultaat.
Zitten er in dit model penbobines? Zo ja, dan maar eens wat experimenteren met een of twee nieuwe. Kan je gemakkelijk zelf doen. Die dingen gaan vaak kapot met als resultaat de verschijnselen zoals genoemd. Slecht lopen, rammelde geluiden en een stinkende uitlaat (en het oranje motorlampje brandt).

Succes en ben benieuwd wat de uiteindelijke oplossing zal zijn.
Willem

thedukeoff (0), 15 jaar geleden

Willem, bedankt voor je reactie... ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig verstand heb van auto's.. en zij mij veel wijs kunnen maken vandaar ook mijn vraag hier zodat ik er iets meer weet van krijg...

A.s. dinsdag moet hij voor reparatie na de dealer, ik hoop voor die tijd nog andere antwoorden te krijgen..

Groet Niels

thedukeoff (0), 15 jaar geleden

ik heb net de ANWB wegenwacht maar eens gebeld, heb immers het duurste pakket... Kon namelijk niet meer rijden en de auto zou door de garage worden weggesleept maar toen schoot mij ineens binnen dat lid ben van de ANWB. dus gebeld, 15 min later monteur voor de deur.. Hij heeft een penbobine vervangen (€75,-) en de auto loopt weer als een trein... volgens de monteur van ANWB kon dit de oorzaak zijn van de ellende.. dus een kapotte katalysator.. echter gaf de lambdasonde in de garage geen foutmelding weer, moet die bij een defecte kat geen melding geven??

Willem je hebt gelijk gehad!!

Groet Niels

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.