Renault Mégane : lampjes op instr.paneel blijven branden met contact af

Ik heb een megane met kaart i.p.v. sleutel waarvan het handremlampje aan blijft als het contact af staat. als ik dan de handrem er af doe gaat het lampje uit. Het blijft volgens de klant de hele nacht aan. Ook het autotje in het midden waarin je kunt zien of een deur open is blijft branden. Als de cruise controle schakelaar op aan staat blijft dit ook zichtbaar in het bovenste schermpje van het instr.paneel. Ik heb een dealer gebeld en die zei dat dit normaal is, na een tijdje gaat alles wel uit. ???
Niet dus. het blijft aan. Een andere dealer gebeld, die wist het niet, en de chef werkplaats was bezig. Geweldig zo'n kennis van zaken bij de dealers. Wie weet het wel. maar belangrijker, waar kan het aan liggen??
alvast bedankt

joep5513

Geplaatst door joep5513 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb dit ook een keer gehad bij een megane en toen was de
kolom schakelaar defekt.Deze bleef spanningdoorgeven terwijl
het contact af stond(auto afgesloten met de kaart).
je zou de stekkers er af moeten halen en kijken of je
probleem opgelost is.

joep5513 (0) PRO, 18 jaar geleden

bedankt ik ga dit proberen.

joep5513 (0) PRO, 18 jaar geleden

de auto is vandaag in de werkplaats geweest. niet alleen brande er lampjes op het instr.paneel, maar ook de lampjes in de deuren die moeten branden als een deur open staat. Ik heb de stekkers van de combi schakelaar losgekoppeld en de lampjes op het inst.paneel gingen uit. Echter de lampjes in de deuren niet. Ik heb toch maar een afspraak gemaakt bij een dealer.
Ben benieuwd wat het nu is. Kunnen natuurlijk ook nog twee verschillende storingen zijn.
Ik hou je op de hoogte

groetjes

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

als de lampjes in de deuren niet uitgaan zitten waarsshijnlijk
de opbergluikjes in de vloerniet goed dicht of schakelaar
van 1 v.d luikjes defekt.

joep5513 (0) PRO, 18 jaar geleden

inderdaad. de luikjes onder in de vloer waren niet goed dicht.
Dat de lampjes op het instr.paneel aanbleven lag dus toch aan de stuur(combi)schakelaar. Deze vervangen en alles was opgelost

Thanks!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.